"Bu cadde benim"

Bu cadde benim
Samsun’da daha önce kazık çakarak trafiğe kapattığı caddenin tapulu arazisi olduğunu iddia eden vatandaş, bu kez de yola hafriyat dökerek tekrar ulaşıma kapattı

Samsun’da 6 Mayıs 2014 tarihinde, kendisine ait olduğunu iddia ettiği caddeyi trafiğe kapatan 65 yaşındaki İbrahim Akbulut, 3 ay önce yetkililerle anlaşarak yolu trafiğe açtı. Ancak taleplerinin karşılanmadığını ileri süren Akbulut, caddeyi tekrar ulaşıma kapattı.

İlkadım ilçesi Liman Mahallesi Gençlik Caddesi’nde bin 50 metrekare tapulu hissesi bulunan İbrahim Akbulut, daha önce kazık çakarak trafiğe kapattığı yolu bu sefer de kepçe aracılığıyla yola toprak dökerek kapattı. Akbulut yolun kapatılması esnasında yoldan geçmek isteyen vatandaşlara ise izin vermeyerek başka yoldan gitmelerini istedi.

 

“BURASI BENİM”

Akbulut yaptığı açıklamada, “Burası benim tapulu arazim. 2006 yılından beri belediye ‘Gençlik Caddesi’ adı altında bin 50 metrekare arazimi kullanıyor. Bura hakkında 2008 yılında kesinleşmiş mahkeme kararı olmasına rağmen bu cadde yapıldı. Ben de bu zamana kadar yazdığım dilekçelerden ve müracaatlardan bir sonuç alamadım. 2014’ün Mayıs ayında bu caddeyi trafiğe kapatmıştım. Maalesef 3 aydan beri yaptığım girişimlerden en ufak bir netice alamadım. Bu caddeyi trafiğe açmam için bana bin 57 metrekare arazi konusunda söz verdiler. Maalesef bin 57 metrekare yerine bana vermek istedikleri yer 424 metrekare inşaat sahası. Ben de bu şartları kabul edemeyeceğimi kendilerine söyledim. ‘Bundan fazlasını yapamıyorsanız ben de gerekeni yaparım’ dedim. Bundan dolayı caddeyi tekrar trafiğe kapatmak mecburiyetinde kaldım. Mahkemeye verdim. Burayla ilgili son sözü mahkeme söyleyecek. Mahkemeden çıkacak karara saygımız sonsuz” dedi.

 

ÖNCEL: “HUKUK NE DİYORSA BİZ ONU YAPARIZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel ise, “O bölgede imar uygulamaları vardı. Bu uygulamalar mahkemeden geri döndü. Bundan sonraki süreçte nasıl bir tutum sergileyeceğimiz arkadaşlarla toplantı yapıp değerlendireceğiz. Hukuk ne diyorsa biz onu yaparız. Onun haricinde bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Yasalar neyi uygun görüyorsa o yapılır. Burası bir hukuk devleti. Orası adamın yeriyse, kapatıyorsa çok fazla bir şeyimiz yok. Biz hukuk ne diyorsa onu uygulayacağız. Onun haricinde bir şey söz konusu değil” diye konuştu.

bu-cadde-benim-1.jpgbu-cadde-benim-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz