Çarşambalılardan ‘Biyokütle’ tepkisi!

Çarşambalılardan ‘Biyokütle’ tepkisi!
 Çarşamba ilçesinde kurulacak olan Biyokütle Enerji Santrali’nin yapılmasını istemeyen vatandaşlar, basın açıklaması yapmak üzere bir araya geldiler. Basın açıklaması sırasında bazı vatandaşlar yürüyüş yapmak isteyince gergin anlar yaşandı.

Çarşamba ilçesine bağlı Eğercili Mahallesi’nde kurulacak olan Biyokütle Enerji Santrali’nin yapılmasını istemeyen vatandaşlar, sosyal medya üzerinden örgütlenerek ilçenin Zübeyde Hanım Meydanı’nda bir araya geldiler. Grubun yapmış olduğu basın açıklaması tamamlanmak üzereyken bazı vatandaşların yürüyüş yapmak istediklerini söylemesi üzerine gergin dakikalar yaşandı.

SANTRALİ İSTEMİYORUZ

Yapılan basın açıklamasında Biyokütle Enerji Santrali’nin çevre sağlığını doğrudan etkileyeceğini belirterek, santralin yapılmaması için tüm mücadelelerini sürdürüleceği ifade edildi. Vatandaşlar, santralden çıkacak olan külün ovaya zarar vereceğini ekleyerek tepkilerini dile getirdiler.

BASIN AÇIKLAMASINDA GERGİN DAKİKALAR
Santral karşıtı grubu öncülerinin yapılan programın basın açıklaması olduğunu, yürüyüşe resmi makamlarca izin verilmediği yönünde söylemlerine aldırış etmeyen bazı vatandaşlar yürüyüş ısrarında bulunması üzerine Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen, olay yerinde uyarılarda bulundu.  

MÜDÜR BEGEN UYARILARDA BULUNDU
Çok sayıda polis, çevik kuvvet ve bekçinin barikat kurduğu basın açıklamasının yapıldığı alanda Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen program alanında yasaya aykırı herhangi bir olaya müsaade edemeyeceklerini belirterek, basın açıklaması yapan gruba olaysız dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Müdür Begen’in uyarısı sonrası yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldılar.


HABER: Yağmur AYAN – Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber