Çarşambalı Şeker Fabrikana sahip çık!

Çarşambalı Şeker Fabrikana sahip çık!
Sosyal Paylaşım sitesinde kuruculuğunu Mimar Burhan Taneri, “Samsun Platformu’ Çarşamba Şeker Fabrikasının satışına ve MHP’ nin yaptığı “Toprağına sahip çık” sloganına ithafen yaptığı açıklamasında, “Çarşamba Şeker Fabrikası, ilçemizde tek ve en büyük san

 

HABER –FOTO: NURHAN GÜZEL

Samsun Platform kurucusu Mimar Burhan Taneri yaptığı açıklamasında, Çarşamba MHP ilçe Başkanı Baki Demirtaş 20 Ocak 2013 tarihinde yapılacak toplantı ve Çarşamba’da başlattıkları, “Çarşambalı toprağına sahip çık” çalışması ile ilgili açıklamaları geçen hafta içinde yapmıştı. Demirtaş tarafından yapılan açıklamalarda, “Türkiye’nin sayılı ovalarından birine sahip olan, eskiden Türkiye’nin gıda ambarı olarak anılan 150 bin nüfuslu Çarşamba’da yaşıyoruz. 25 il merkezinden büyük olan ilçemizde halen 20 kişinin bir arada çalıştığı bir iş yeri yok. Ova da mümbit topraklara sahip insanlarımızın ürettiği, para etmemekte ve dolayısıyla yabancı bankalara tapu karşılığında borçlanmakta ve aldığı borç dolayısıyla vatandaşın tapusuna el konulmaktadır” demişti şeklinde açıklamasına başlayan Taneri, “Çarşamba MHP ilçe Teşkilatının bu duyarlı açıklamasına katılmamak mümkün değil. Kendilerini bu duyarlılıklarıyla ilgili olarak hemşerileri olarak öncelikle tebrik ederim” diyerek açıklamasını şu sözlerle sürdürdü.

Mimar Burhan Taneri, “Ama! Eleştiride de bulunmak isterim. Şöyle ki: SAMSUN PLATFORMU 11 Ocak 2013 tarihinde Çarşamba’nın kanayan diğer bir yarası olan Çarşamba Şeker Fabrikasının üretime geçirilmesini için özetle aşağıdaki basın açıklamasını yapmıştı.  “Çarşamba Şeker Fabrikası, Çarşamba ilçemizde tek ve en büyük sanayi tesisidir. İlçenin ekonomisine ve istihdamına çok büyük katkıları olan, bu denli önemli bir tesisin, atıl duruma gelmesi Çarşambalı çiftçimizi ve SAMSUN Platformu olarak bizleri rahatsız etmektedir. Özelleştirme kapsamında bulunan Çarşamba Şeker Fabrikası'nın satışı, bir kez daha iptal edilmiştir. Bu yıl fabrikanın tekrar faaliyete geçirilmesi sağlanmalıdır. Çarşamba’da tarıma dayalı sanayinin en önemli ayaklarından biri olan ve alanında tek olan Şeker Fabrikamız, Çarşambamız için bacası tüten tek tarıma dayalı sanayimiz idi”.

SAMSUN PLATFORMU olarak bu sürece çiftçinin, köylünün ve Çarşamba’nın yanında olarak destek vereceğiz. İnanıyoruz ki şeker pancarı ekimi ve üretimiyle Çarşamba ve bölgemiz tarımda yeniden canlanacaktır. SAMSUN PLATFORMU şeker fabrikası için kamuoyu yaratılması, sorunun, bölge için öneminin ilgililerle anlatılması görevini yüklenmiş durumdadır. Sonuç olarak Çarşamba ovasında çiftçinin şeker pancarı üretimi yapması halinde fabrikanın açılabileceği anlaşılmıştır. Bu işin anahtarı Çarşambalı çiftçilerimizde, onlara sahip çıkacak olan Çarşambalı hemşerilerimizde ve tarım bakanlığında. Şeker Pancarı destek alımlarına başlatılmasının kararını verecek hükümette…” diyerek açıklamasını şu cümlelerle sona erdirdi.

Taneri, “Şimdi sormak isterim Çarşamba’daki “Çarşambalı toprağına sahip çık” diyen MHP ilçe teşkilatına, ayrıca tüm siyasi partilere ve onların İl yöneticilerine, şeker fabrikasıyla ilgili tüm kuruluşlara ve tüm Çarşambalı hemşerilerime neden Çarşamba Şeker Fabrikasına sahip çıkmıyorsunuz?” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber