Çarşamba’lı Kadın Girişimci Çiftçiler Teknik Gezide

Çarşamba’lı Kadın Girişimci Çiftçiler Teknik Gezide
Çarşamba İlçesi’nde Kadın Girişimci Çiftçiler çıktıkları teknik gezide Nevşehir’in Avanos ilçesi’nde çiftçilik konusunda bilgiler edindiler.

Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman’ın gezi konusunda yaptığı açıklamada, “Bakanlığımız, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasındaki Kadın Çiftçi Eğitimi İşbirliği Protokolü çerçevesinde,  Çarşamba ilçesinde belirlenen 4  köyde  4'er haftalık ; Tarımsal konular, Ev ekonomisi konuları, Kooperatifçilik, Girişimcilik, Liderlik, İklim değişikliği, Toplumsal cinsiyet eşitliği, Türkiye'de kadın erkek eşitliği mevcut durumu, Yasal ve uluslararası gelişmeler, Kurumsal yapılanmalar, Kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri, Sosyal güvenlik konularında kadın çiftçilerimize eğitimler düzenlendi. Bu eğitimlerin sonucunda Kadın girişimci olan ve tarımda aktif role sahip kadın çiftçilerimize teknik gezi düzenlendi.” Dedi.


Müdür Akman konuşmasında, “Nevşehir’in Avanos ilçesinde bulunan Kadın Girişimciler kooperatifi ziyaret edilerek, tarımsal faaliyetlerin modelleri kadın çiftçilerimiz tarafından yerinde incelendi.Teknik gezi kapsamına 9  köyümüzden  20  kadın çiftçi katıldı. Ve teknik gezinin sonunda Nevşehir, Ürgüp ve Kapadokya turistik gezisi yapıldı.” İfadelerini kullandı 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber