Çarşamba’da Kadının Farkındalığı oluşturuluyor…

Çarşamba’da Kadının Farkındalığı oluşturuluyor…
Çarşamba İlçesi Karamustafalı Köyü’nde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yürüttüğü Kırsal Alanda Kadının Farkındalığını artırmak için verilen kurs bünyesinde bayanlara eğitim sertifikaları verildi.

Karamustafalı Köyü’nde düzenlenen sertifika töreninde eğitim gören ve kursu bitiren bayanlara Kurs Sertifikaları verildi. Törende Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, Çarşamba İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör ve çok sayıda katılımcı hazır bulundu.

Sertifika töreninde konuşma yapan Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, “Bildiğiniz üzere köylerde çalışanımız hep sizlersiniz. Erkeklerde çalışıyor ama siz olmazsanız biz çalışmayız. Sizler hayatın bir parçasısınız. Sizler aslında hayatın kendisisiniz. Bu anlamda da Bakanlığımızın Kadınlara yönelik Pozitif Ayrımcılık projesi hususunda çalışmalar yapıldı. Bakanlığımızın bu projesinin birçok kolaylığı da beraberinde getiriyor. Aranızdaki iletişimin ne kadar iyi olduğunu görüyorum. Bu beni ziyadesi ile memnun ediyor. Eğitim noktasında gerekli bilgiyi aldınız neyi ne zaman nasıl yapmanız gerektiğini çok iyi bili yosunuz. Aldığınız eğitimi eşlerinizden yabana atmamalarını istiyorum. Gerçekten verilen eğitimler hayata dair olanlar gerekse teknik anlamdaki konular size faydalı olacağına inanıyorum. Katılımınızdan dolayı öncelikli olarak kursiyerlere hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasında Akman, Tarımsal Anlamdaki Sorunları ve şikayetlerin İlçe Tarım Müdürlüğü’ne yapmalarını belirterek, “Sizlere her türlü katkıyı vermeye hazırız. Sizin artık bizim için bir ayrıcalığınız var‘’ ifadelerini kullandı.

Osman Akman’ın konuşmalarını ardından konuşan Gıda ve Tarım Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, “Amacımız kırsal alanda ki kadınlara ulaşarak, Kırsal Alanda Kadının farkındalığının yaratılmasıyla ilgili bir programdır. Birçok köyümüzde böyle programlar yaptık. Ciddi manâda Karamustafalı’da farkındalık oluşmuş. Ben bu eğitimden yeterince istifade burada yeterinde yararlanıldığını düşünüyorum. Biz de bir evin yarısı gibi düşünmekle birlikte aslında bir evin dörtte üçünü oluşturuyorsunuz. Çünkü; hem annesiniz, hem ev hanımısınız, hem iş gücünüzü ortaya koyuyorsunuz. Bu eğitime vakit ayırıp gelip katıldığınız için çok teşekkür ediyorum‘’ şeklinde konuştu.

Kadının toplumun temelini oluşturduğunu ifade eden Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, “ Karamustafalı Köyü’nde gerçekleştirilen bu projeye büyük bir katılım var. Gerçekten bayanlarımız katılımlara özen göstermiş. Bayanlarımıza teşekkür ediyor, Kırsal Alanda Bayanlarımızın aktif bir şekilde faaliyette bulunacağını düşünüyorum” İfadelerini kullandı.
etkinlik-(2).jpgetkinlik-(3).jpgetkinlik-(4).jpgetkinlik-(5).jpgetkinlik-(6).jpgetkinlik-(7).jpgetkinlik-(8).jpg


HABER-FOTO: Mustafa CİVELEK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber