Acar, “Köktaş’ın Hesapları Var”

Acar, “Köktaş’ın Hesapları Var”
AK Parti Çarşamba İlçe Teşkilatı eski yöneticilerinden İsa Acar gazetemize yaptığı açıklamaların bugün devamını yayınlıyoruz. AK Parti’nin son durumu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Acar, konuşmalarının devamında teşkilata yönelik soruları yanıtlad



İşte İsa Acar'ın açıklamalarının devamı:

HABER EXPRES GAZETESİ: O zaman AK Parti gerçekten de blöfle, teşkilatçılıkla değil başka yollarla yönetilir olmuş demek olmuyor mu?

İSA ACAR: Anıl beyin atanmasında yönetim seçimle geldiği için dik durdu ve yönetimi fesh edemediler. Burada iş farklı idi ve atanmıştı ve kimse gelecek siyasi hayatını düşünerek direnmedi ve istifa ettiler. Arkadaşlar bir kaç gün bekleyelim, Genel Merkez gerçekten istifa istemiş mi dediler. Ama Mahmut başkan buna gerek yok her gün gelip gidip bunları yapıyorlar artık istifaları verelim bakalım ne olacak dedi ve verdik.

HABER EXPRES GAZETESİ: AK Parti Çarşamba İlçe Teşkilatı içerisinde en fazla dik konuşan, açık konuşan, doğruları hiç esirgemeden söyleyen sizsiniz ama bugünkü şu konuşmalarda genelde daha yapıcı daha ılımlı daha dikkatli cümleler kullanarak konuşuyorsunuz. Peki, bu süreçten sonra siz görevden alındınız. En güçlü isim olarak üç isim ön plana çıkartılıyor siyasi kulisler. Hasan Öneği, Cihangir Özakçaylı ve bir de Taner Özden ismi var piyasalarda. Bundan sonraki süreçte bu üç isimden biri mi gelir. Eğer bunlar gelirse sorun çözülür mü?

İSA ACAR:  Şimdi burada çözüm Ahmet’le Mehmet’le olmaktan ziyade, bu arkadaşlar bu işi yapar mı yapar. Çünkü bu arkadaşların üçü de il’ e yakın belediyeye de belli bir ölçüde yakın. 30 kişi yönetime insan yazacaksınız hepsi de emir kulu olacak demek değil.  İdarecilik dik ve doğruları söylemektir.  Biz doğruları söylüyoruz. Biz Köse’ye de, Dündar’ a da, herkese aynı şeyleri söyledik.  O zaman da Dündar’cı, Köse’ci, onun adamı, bunun adamı olduk.

HABER EXPRES GAZETESİ: Bu adamcılık nereden geliyor. Dündar’cı, Ahmet’çi, Mehmet’çi muhabbetleri var. AK Parti teşkilatları bu kadar adamcı bir teşkilat haline geldi. AK Parti teşkilatı ağıt itham ancak, artık kabadayılık, vurdu kırdılı, teşkilat bende, belediye bende, makam bende güç bende diyerek despot yöneticilikle mi yapılmaya başladı. Ayrıca belediye teşkilatın üzerin de mi yoksa teşkilat mı belediye üzerindedir?. Kim daha üsttedir? Bu çelişkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?

İSA ACAR:  Belediye başkanı Kaymakam’dan sonra en yetkili kişidir. Teşkilat Ankara’nın buradaki Görevlisi, Temsilcisidir. Birbirlerinin yetkilerine müdahale ederseler işte böyle sıkıntı çıkar. Buradaki kavga insanların şahsi egoları bence. Herkes kendi yetkileri içinde hareket etmesi gerekir. Başkan diyor ki seçim öncesi bana belden aşağı vurdu bunu da belli yerleri suçluyor ama suçlayan ortada yok başkan birilerini suçluyor. Mesele budur. Ülke genelinde aynı sıkıntı var. Bakın Kavak’ ta başarılı bir teşkilat var ve seçimde belediyeyi MHP den aldı ama İl Başkanı Kavak ilçe başkanını da görevden alacağım diyor. İşte böyle de bir teşkilatçılık anlayışı var. Bu sıkıntılıdır. Adam orada muhalefetten belediyeyi alıyor ama görevden alınıyor. Demek ki İl başkanının gelecek Milletvekilliği hesapları var ona göre ayar çekecek mecburen.

HABER EXPRES GAZETESİ: Sizce Fuat Köktaş kendine göre mi başkan atayacak yoksa belediyeye göre mi başkan atayacak?

İSA ACAR:  Bence kendine göre atayacak. Atanacak arkadaşı çağıracak, konuşacak, şartlarını söyleyecek ondan sonra sayın belediye başkanına telefon açacak efendim şuna atıyorum sizcede uygun mu diyecek. Ve böylece atanacak. Çekiç başkanın ataması çok farklıydı ve mecburdular. O ayrı bir konu.

HABER EXPRES GAZETESİ: Mehmet Köse’yle, Fuat Başkan çok yakındılar. Onların birdenbire bu derecede ters düşmelerinin nedenleri nedir?

İSA ACAR:  Şimdi Mehmet Başkanı biliyorsunuz İl yönetimi seçiminde son güne kadar aday çıkmamasından dolayı Çetinkaya’yı destekliyordu. Ama sonra Fuat Köktaş çıkınca Fuat Köktaş’a oy verdi. Ama bugün Fuat Köktaş ne kadar arkasında duruyor ya da durmuyor herkes görüyor. Fuat Köktaş arkadaşlarına göre vefasızlık yaptı. Köse, biliyorsunuz Çetinkaya’yı destekliyordu ama o son anda Köktaş aday olunca Köse Köktaş’a döndü ve Çetinkaya’ya vefasızlık yaptı. Köktaş ise Köse’yi yolda bıraktı ama kendine göre doğruyu yaptı. Siyaset arkadaşlık ve vefa ile olacaksa Köse gibi olmalı insan değilse Köktaş gibi yapılacaktır.

HABER EXPRES GAZETESİ: Genel merkezin 2011 seçimlerinde İl Başkanla tek adayla Osman Çetinkaya’nın aday olacağını, hiç başkan adayının çıkmaması gerektiğini prensip kararı aldığını buraya ilçe başkanlığına tebliğini yaptı. Ama Fuat Köktaş Başkan son üç gün kala genel merkeze rağmen genel merkezin bütün kararlarını alt üst etti aday çıktı ve başkan oldu. Şimdi o zaman teşkilatında genel merkezle uyumsuzluğu var diyerek neden genel merkez Köktaş başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’la arasında ki sorunlardan dolayı görevden almıyor?

İSA ACAR:  Şimdi şu var. O zaman böyle bir yaptırım zaten yoktu. Ama nedir tavsiye olmuştur. Tek adayla gidelim. Yoksa hiçbir demokratik bir ülkede sen tek istediğinle buraya gireceksin olmaz. Çoğu yerde oldu ama olmayan yerlerde oldu Samsun gibi. Samsun’daki arkadaşlar Ankara’ya gitti. Onlarda genel merkezin böyle bir kararı olmadığı söylendi.

HABER EXPRES GAZETESİ: Şuan ki Mahmut beyin yönetimi seçilmiş yönetim mi?

İSA ACAR:  Hayır seçilmiş değil. Orada bir yanlışlık var. Anıl beyin atanmasından önce çarşambadan istifalar alınması gerekiyordu. Fakat Fuat Köktaş’ın dediği gibi orada bir hata yapıldı. Ankara’ya gidildi. Aksi bir adam atanınca bu sefer seçilmiş olan arkadaşlar istifayı vermedi.

HABER EXPRES GAZETESİ: O zaman AK Parti Genel Merkezi harbiden teşkilatçılığı bıraktı. Adamcılığa göre, kişilere endeksli yöneticilik yapmaya başladı çünkü Mahmut Çekiç’i atayan yönetim seçilmiş yönetimin istifasını neden aldılar? AK Parti blöf siyasetine mi başladı?

İSA ACAR:  Şimdi yeni bir yönetim yapacaklar. Başka bir başkan atadılar. Başka bir başkan atayınca arkadaşlar istifa etmedi. Arkadaşlar istifa etmeyince Anıl Bey yönetim yapamadı. Bu sefer 26 günlük bir süre geçti aradan olmadı. Olmayınca ya teşkilatı görevden komple alacaksınız komple aldığınızda bir ay içinde seçime gideceksiniz yüz gün sonra belediye seçimi var yani iki seçim arasında sıkıntı olmasın diye geçici olarak Mahmut beyi oraya empoze ettiler diğer arkadaşların istifalarını aldılar yeni yönetim yaptılar.

HABER EXPRES GAZETESİ: Peki Sayın Acar şimdi ne olacak? AK Partide işler durulacak ve her şey düzelecek mi?

İSA ACAR: AK Parti teşkilatçılığını ayakta tutan Başbakan Erdoğan faktörüdür. Sanırım Süleyman Soylu hala durumu net bildiğini sanmıyorum. Soylu konulara tamamen hakim olduğunda inanıyorum ki bu sorunlar çözülecektir. Çözülmediği takdirde önümüzde önce Cumhurbaşkanlığı akabinde ilçe ve il başkanlık seçimleri ve Genel Seçimler var. Bu arada Köktaş’ ta geleceğini belirleyecek ve güçlü bir şekilde seçime girilmek isteniyorsa teşkilatlar mutlaka sıkıntı ve sorunlardan arındırılacaktır. Aksi takdirde geçmişte ki siyasi çoğu partiler gibi sona kendisini hazırlamalıdır. Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa yerinin başkasını dolduracağını pek sanmıyorum.

HABER EXPRES GAZETESİ: Sayın Acar, bize ayırdığınız vakit ve açıklamalarınız nedeni ile size teşekkür ediyor başarılar diliyoruz.

İSA ACAR: AK Parti camiası, teşkilatı çok büyük ve güçlüdür. Bu sıkıntıların sona ereceğine inanıyorum. Bu açıklamalar için verdiğiniz fırsat ve gerçekten güzel haberciliğiniz nedeni ile sizi de kutluyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber