ÇARŞAMBA ŞEKER FABRİKASINI LİME LİME EDİYORLAR

ÇARŞAMBA ŞEKER FABRİKASINI LİME LİME EDİYORLAR
2019 yılından ‘açıldı, açılacak’ söylemleri ile belirsizlik içerisinde bırakılan ve önceki gün fabrika içerisinde bulunan önemli parçaların sökülerek başka yerlere nakledildiği söylemlerinin gerçek olduğu ortaya çıktı.

Geçmiş yıllarda ‘Pancar yok’ bahanesiyle faaliyeti durdurulan ve 2019 yılında yeniden açılacağı belirtilerek, şehrin ve bölgenin çiftçilerinin pancar üretimine yönelmesi için çalışmaların başlatıldığı Çarşamba Şeker Fabrikası, revizyon, pandemi ve ödenek çıkmazlarıyla çırpınıyordu. Halkın açılacak diye ümit ettiği ve binlerce kişiye ekmek kapısı olacak olan fabrika bu seneye kadar açılmazken, son karar ile fabrikanın lojmanlarının bulunduğu alan TOKİ’ye devredilerek, fabrikanın sonunun hazırlandığının ayak sesleri ilan edilmişti.

Bu gelişmelerin yaşandığı esnada Çarşamba Şeker Fabrikası’nın lime limeedildiği iddialarının gerçeklik payı ortaya çıktı. Fabrikanın içerisinde bulunan 2 tane difüzyon dişli kutusunun sökülerek, TIR vasıtasıyla farklı fabrikalara götürüldüğü öğrenildi.

Üretimin başlamasının beklendiği noktada, parçaların lime lime götürüldüğü Çarşamba Şeker Fabrikası ‘gözden çıkarıldı mı?’ soruları yanıt arıyor.


lime-lime-ediyorlar-(1).jpg

lime-lime-ediyorlar-(2).jpg

lime-lime-ediyorlar-(3).jpg

 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber