Çarşamba Örnek Oluyor

Çarşamba Örnek Oluyor
Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “İlçemiz, altyapı hizmetlerinin yanında sosyal ve kültürel alandaki çalışmalar ile bölgesinde örnek bir kent oluyor” dedi.

Bütün hizmetlerin temelinde insan unsurunun ön planda tutulduğuna değinen Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Üniversite şehri olma yolunda ilerleyen Çarşamba İlçemizi sosyal alanlarla donattık.” dedi. Başkan Dündar, Yeşilırmak şehri olan Çarşamba’da Adapark, Göl Restoran, Kapalı Yüzme Havuzu - Hamam – Sauna – Spor Salonu, Su Sporları Merkezi,  Gülhane, Emirgan Parkı, Çarşı ve Yaşam alanı gibi sosyal alanlar hakkında bilgiler verdi.

carsamba-ornek-oluyor-(3).jpg

'Altyapısı Gelişen Bir Şehrin, Sosyal Alanda Geri Planda Kalması Düşünülemez'

İlçe halkının ailesiyle vakit geçirmek için daha birkaç yıl öncesine kadar civar illere gittiğini hatırlatan Belediye Başkanı Dündar, “Altyapı hizmetlerinin yanında sosyal ve kültürel alandaki çalışmalarımıza önem verdik. Biliyoruz ki; bir şehrin altyapısının gelişmesinin yanında sosyo kültürel yapısının da gelişmesi çok önemlidir. Göreve geldiğimiz 2004 yılından itibaren gecen zaman içerisinde 60 dan fazla projeyi ilçemize kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Tüm hizmetlerin temelinde insan unsurunu ön planda tutuyoruz. Fiziki yapısıyla gelişen bir şehrin sosyal ve kültürel alanda geri planda kalması düşünülemez. Bu anlayıştan hareketle ilçemizde Yeşilırmak kenarında kentsel dönüşüm çalışmaları yaptık. Hemşehrilerimizin aileleriyle vakit geçirebilecekleri, yürüyüş yapabilecekleri sosyal alanlar oluşturduk. Özellikle yaz aylarında bu alanlara civar ilçe ve beldelerden de yoğun talebin olması bizleri mutlu ediyor. Bölgesine hitap eden bir Çarşamba imar ediyoruz” şeklinde konuştu.

'Çöp sahasından modern sosyal alanlara'

Yeşilırmak kıyısında Ada Mevkii’nde, 400 dönümlük alanın sosyal alanlarla donatıldığını belirten Başkan Dündar, “Şehir merkezinde Çay Mahallesi ile Yeşilırmak kıyısında kalan ada mevkiini sosyal bir kompleks alanı haline getirdik. Bu alan bizden önceki yerel yönetim tarafından çöp döküm alanı olarak kullanılıyordu. Yaptığımız ayrıştırma çalışmalarının ardından Adapark’ı meydana getirdik. Eski Salıpazarı Garajı Bölgesi, Ticaret Odası civarını, şehrin merkezindeki o baraka yapılaşma kaldırıldı. Bu bölgenin ıslahı, istinat duvarlarının yapılması, sahil yolunun açılması, Karayolu Köprüsü’nden bu bölgeye kadar çevre düzenlemelerinin ve yürüyüş yollarının yapılması ilçemiz için önem arz ediyordu. Zaman kaybetmeksizin bunları hayata geçirdik” dedi.

'Sosyal alanların sayısı arttı'

İlçede ki üniversite öğrenci sayısının her gecen yıl arttığını kaydeden Belediye Başkanı Dündar, “Hukuk fakültesi, iletişim fakültesi ve meslek yüksek okullarında öğrenim gören üniversite öğrencilerinin de vakit geçirebileceği sosyal alanlar yapıyoruz. Su Sporları Merkezi, Emirgan ve Gülhane gibi tesislere Yeni Çarşı ve Yaşam Alanı’nı da katıyoruz. Yeşilırmak şehri olan Çarşamba’mız her gecen yıl gelişiyor. Özel sektör ve ilçe ekonomisi de bu değişime kayıtsız kalmıyor. Açılan yeni işyerleri ve yeni yatırımlarla Çarşamba büyüyor” dedi.

carsamba-ornek-oluyor-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber