Çarşamba MEM' de "Müdür operasyonu mu var"?

Çarşamba MEM de Müdür operasyonu mu var?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Yönetici Atama” Yönetmeliği’ni yayınlaması ile birlikte Samsun İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nde tam bir kaos ortamı yaşanmasına neden olurken, Çarşamba MEM’in çalışmaları ise akılları karıştırıyor.

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü büyük bir kıyıma hazırlandığı iddia ediliyor. Bakanlığın uygulamaya koymaya çalıştığı yönetmelik ile  Yönetici Atamaları şu şekilde gerçekleştirilmesi gerekmekte; 4 yılını dolduran Okul Müdürlerinin görevlerine devam edebilmesi için en az 75 ve üstü puan alınması gerekiyor. Müdürler hakkında ki değerlendirmenin ise %35’lık bölümünü oluşturan notları okulda ki en kıdemli ve en yeni öğretmenler, okul aile birliği başkan ile başkan yardımcısı ve okul öğrenci temsilcilerinin vereceği, geriye kalan  %65’lık puanları ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulacak en az 2 MEM Şube Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün karar vermesi gerekliliği yönetmelikte belirtildiği öğrenildi.

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yayınlanan genelgenin ardından harekete geçerek komisyona seçilen İlçe MEM’ de yıllardır görev yapan Şube Müdürleri Mehmet Atar ile Muzaffer Baş’ın yerine ilk kez Çarşamba'da görev yapacak Hasan Köksal ile daha önce hiçbir yöneticilik yapmadığı belirtilen Samsun Aziz Atik Öğretmen Lisesi’nden Çarşamba’ya Şube Müdürü olarak atanan İbrahim Sezgin’in getirildiği öğrenildi. Yeni oluşturulan komisyonun Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kimin güdümünde hareket edeceği söylentileri eğitim camiasında paniğe neden oluyor.

Yapılacak atamaların kanun ve yönetmenliklere uydurularak verilecek puanlarla atama yönetmeliği kılıfına uydurulmaya çalışılacağı iddiaları mevcut yönetimde ve ismi eğitim camiasında değiştirilecek dedikodularına karışan Okul Müdürlerini de sıkıntıya soktuğu belirtiliyor. Kanun ve yönetmenliklere göre, Komisyona alınan yeni Şube müdürlerinin personelleri tanımamasının yanı sıra not verecek bir yöneticinin en az 6 ay o personellerle çalışarak puan verecek personelleri tanıması gerektiği bilinirken böyle bir uygulama ile plan işletilmeye çalışılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Bahsedilen not verecek kişilerin vereceği puanlara göre bahse konu isimler arasında paralel yapı mensubu veya sempatizanı olduğu iddia edilen müdürlerin yanı sıra başka siyasi partilere gönül veren müdürlerinde olduğu bu okul müdürlerinin okullarda siyasi söylemlerde bulundukları iddialarının da gündem de olduğu öğrenildi. Bu konular üzerinden Okul Müdürlerinin çoğunluğunun 75 puanın altında kalması sağlanarak ne pahasına olursa olsun idarecilikten öğretmenliğe döndürülmesi planlandığı öğrenildi. Yapılmak istenen bu ayak oyunu ile 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında eğitimi kaosa sürüklenmenin hedeflendiği vurgulanıyor.

Daha önce ki haberlerimiz sonrasında yaptığımız araştırmalar çerçevesinde Şube Müdürlerinden Muzaffer Baş'ın komisyona alındığı ancak ani kararla bu komisyonun dağıldığı iddia ediliyor. Son yapılan komisyon öncesinde Şube Müdürü Baş'ın atamasının İstanbul' a çıktı. Şimdi Milli Eğitimde oluşturulacak son komisyon da ( komisyonun belirlendiği iddiaları da gündem de) yeniden bir kere daha değişikliğe gidildiği ve isimlerin henüz kimsenin doğru dürüst bilmediği belirtiliyor. Komisyonlara başkanlık yapacak İlçe Milli Eğitim Müdürünün bu uygulama da nasıl bir rota izleyeceği merak konusu olduğu belirtiliyor. Tüm bu iddialara Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün iddialara ve Okul Müdürlerinin değiştirilip değiştirilmeyeceği konularında yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber