Çarşamba da Siber Öneriler

Çarşamba da Siber Öneriler
Çarşamba Emniyet Müdürlüğü Toplum Hizmet Büro Amirliği tarafından Siber Suçlarla ilgili, Tarihi köprü üzerinde vatandaşı bilgilendirerek broşür dağıttı.

Çarşamba Toplum Hizmetleri Büro Amirliği, tarihi köprü üzerine kurulan stantta vatandaşları bilgilendirirken, "Gelişen teknoloji ile birlikte her işlerimizin çoğunu online olarak yapılmaya başlandığını ve dolandırıcılar tarafından türlü oyun ve hileler ile insanların paralarının gasp edildiğini belirttiler. Günümüzde kullanılan sosyal ağlardan da insanların hesaplarını çalıp arkadaş listelerinde ki insanlardan bir şekilde telefon numaralarını isteyip, daha sonra aldıkları numaralara mesaj yolu ile ‘bu numara 50 TL indirim kazandı, kazandığınız indirimi almak için 3dk içerisinde size gelen mesaja ‘evet’ ya da ‘onay’ yazıp (XXXX) numaralı servise gönderiniz’ şeklinde mesajlara cevap verildiğinde dolandırıcıların tuzağına düşülmüş oluyor” cümlelerini yer verdi.

Ayrıca Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İnternet kullanıcıları tarafından yapılan şikayetler doğrultusunda, internet kullanıcılarının girdikleri bazı sitelerde ekrana Türk Polisi Logosu ve Siber Suçlarla Mücadele Bölümü adı kullanılarak kullanıcılardan para talep edildiği belirlenmiştir. Siber Suçlarla Mücadele Bölümü’nün böyle bir uygulaması bulunmamaktadır. Hiçbir polis, savcı, hakim, vb… sizi arayıp para talebinde bulunmaz” sözlerine yer verdi. Böyle bir durum karşısında gerekli birimlere başvurulmasını öneri ve uyarılarda bulundular. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber