Çanakkale Ruhu Anadolu'ya yayılıyor

Çanakkale Ruhu Anadoluya yayılıyor
"Bir Hilal uğruna" Türkiye'yi dolaşıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı münasebetiyle başlattığı "Bir Hilal Uğruna" programı Türkiye'yi gezmeye devam ediyor. Düzce'de büyük ilgi gören program sırasıyla Hatay, Mersin ve Adana'da vatandaşlarla buluşacak.

1.20150302105805.jpg

Çanakkale zaferinin 100. Yıldönümünde, Gençlik ve Spor Bakanlığının 51 ilde düzenlediği “Bir Hilal Uğruna” adlı programın bu kez Düzce'de gerçekleşti.

Televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer’in sunumuyla Düzce Üniversitesi Konferans Salonu’nunda gerçekleşen etkinliğe Düzceli gençler yoğun ilgi gösterdi.  Çanakkale Savaşı ile ilgili şiirlerin duygulu anlar yaşattığı programda sahne alan Cihan Yıldız ise Çanakkale türküleri seslendirdi.

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekilen etkinlikte okunan asker mektupları sırasında, salonda bulunan davetlilerin gözyaşlarına hakim olamadı. 

Programın ardından, kültür merkezinde kurulan Çanakkale savaşı müzesini ve fotoğraf sergisini gezen katılımcılar Çanakkale Savaşı'nda kullanılan eşya ve silahlara yoğun ilgi gösterdi.

2.20150302105823.jpg

HERGÜN BAŞKA BİR İLDE

Turnesine hız kesmeden devam eden programın, önümüzdeki günlerde ziyaret edeceği şehirler ise şöyle; Hatay, Antakya Kültür Merkezi,  02 Mart 2015 Pazartesi,  Mersin, Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi 03 Mart 2015 Salı günü ve  Adana Seyhan Kültür Merkezinde ise 04 Mart 2015 Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

HABER MERKEZİ

3.20150302105837.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel