‘Can Sergi’ sanatseverlerle buluştu

‘Can Sergi’ sanatseverlerle buluştu
Samsun’da Dr. Öğr. Üyesi İlyas Sevindik’in son çalışmalarından oluşan ‘Can Sergi’ Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Atakum Belediyesi tarafından geçen yıl 19 Mayıs’ta hizmete açılan Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi birbirinden özel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Merkezde, en son Amasya Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim- İş Öğretmenliği Anabilim Dalında Dr. Öğr. Üyesi İlyas Sevindik’in çalışmalarından oluşan ‘Can Sergi’ sanatseverlerle buluştu. Sergide, Sanatçı Sevindik’in akrilik boya ve karışık teknikle oluşturduğu 35’in üzerinde eser yer alıyor. Hz. Mevlana ile özdeşleşen motiflerin hakim olduğu eserler; ziyaretçilerin beğenisini topluyor. Sanatçının son beş yıllık çalışmalarının yer aldığı sergi, 24 Eylül Pazar gününe kadar açık kalacak.

Başkan Deveci’den ziyaret
Sergiyi ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, sanatçının çalışmalarını tek tek inceledi. Başkan Deveci, Dr. Öğretim Üyesi Sevindik’le resimlerin oluşma süreci ve tekniği hakkında sohbet etti. Eserlere olan beğenisini dile getiren Deveci, sanatçıya teşekkür etti.
Sergi hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi İlyas Sevindik, Anadolu kültüründe ve düşünce yapısında önemli izler bırakan Hz. Mevlana’nın felsefesini tuallerine yansıttığını belirterek, "Sanat, topluma yönelik olduğu kadar dış dünyadan bağımsız olarak düşüncelerin özgür ifadesidir. Hz. Mevlana’nın hayatının önemli bir bölümünü geçirdiği ve benim de memleketim olan Konya’nın yöresel değerlerini ön planda tutarak ‘Can Sergi’yi açtım” dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber