'Camiler Haftası ve Din Görevlileri' kutlandı

Camiler Haftası ve Din Görevlileri kutlandı
İlçe Çarşamba Müftülüğü tarafından "Camiler ve Din görevlileri haftası" nedeniyle CAMİ ve GENÇLİK adıyla düzenlenen konferans Cemil Şensoy kültür merkezinde gerçekleştirildi

"Camiler ve Din görevlileri haftası" nedeniyle CAMİ ve GENÇLİK adıyla düzenlenen konferans ile Cemil Şensoy kültür merkezinde İlçe Çarşamba Müftülüğü tarafından hazırlanarak kutlandı. Konferansın içeriği gençlerin camiye ve ilahı aşka daha yakın olması gerektiği ve günümüzde din dışı yollara sapan gençlerin düştüğü durumlar üzerinde durulmuştur. Gençlerin ve halkın ilgi gösterdiği konferans dualar ve salavatlarla başladı.

Cami ve Gençlik konferans etkinliği Cemil Şensoy Kültür Merkezinde  Kuran-ı Kerim’den ayet ve hadisler okunarak başladı. Dualar ve okunan Kuran-ı Kerim ayet ve hadislerin meallerinin açıklanması sonrasında İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi ile konferans devam etti. Sinevizyon gösterisinden sonra konferansın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya yaptı. Müftü Kaya, "Gençlerimiz çağın bütün çirkinliklerinden Allah’a sığınmasını, Hz İsmail gibi canını seve seve feda eden bir gençlik olması gerekir. Hz Muhammed’in cahiliye dönemindeki çirkin arzu ve isteklerden Allah’a sığınan gençlik gibi bir gençliğe ihtiyacımız var” diyerek konuşmasını bitirdi.

Müftü Sıtkı Kaya' dan sonra konferansın ana konuk konuşmacısı Aşık Kutlu Eğitim Merkezi Başkanı İhsan  Şenocak konuşma yapmak için kürsüye çıktı. İhsan Şenocak, “Kardeşlerim Allah’ın selamı üzerinize olsun, peygamber efendimizin yolunu gözleyen bir gençlik vardır. Yollar ki Allah’a çıkar, Kuran-ı Kerim’i okumak için yaratıldığını anlayan bir gençlik övülmüştür. Allah-u Ekber sesi patrondan, dekandan, işten, dersten, daha üstündür.  Camilere çağrılırken ne olursa olsun bırakılmalı çünkü Allah hepsinden dana üstündür. Gençlerde olan artistlik merakı yanlıştır, artist yapacağız diye gençleri helak ediyorlar. Gençlikteki en güzel moda İslama uygun giyinmektir. Kızlarımız başörtülerini yakalarına doğru kapatacaklar ki ahret günü önümüzden onlar yürüsün” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Konferans iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

HABER-FOTO: Nevin MUTLU- Cihan ÖZTÜRK- Kenan GÜN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber