Çarşamba'nın yapamadığını Salıpazarı yaptı:

Çarşambanın yapamadığını Salıpazarı yaptı:
ÇABES'e ilk Tekerlekli Sandalye Salıpazarı'ndan

Bölgesel Tekerlekli Sandalye Basketbol Liginde mücadele eden (ÇABES) Çarşamba Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Gençlik ve Spor Kulübünün iki yıldan bu yana özellikle tekerlekli sandalye ihtiyacı için yaptığı çağrı ve sonrasında gelen tepkiler ve isyanlarına ilk cevap gösteri ve hazırlık maçında gittiği Salıpazarı İlçesinden geldi.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül'ün daveti ve desteği ile ilçede geçtiğimiz hafta sonu gösteri maçı için giden ÇABES Basketbol takımı kapalı spor salonunda büyük ilgi ile karşılandı. Karşılaşma öncesi ÇABES Takımı oyuncularının sahaya anonsla gövde gösterisi ve onore edilerek çağrılması ve tribünlerde ki gösterilen ilgi ve yakın destek herkesi şaşkına çevirdi. Son iki yılda hiç beklemediği ilgi ve alakayı Salıpazarı İlçesinde gören ÇABES'li oyuncuların mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Gösteri maçı öncesi yapılan anonslar ve konuşmalardan sonra Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, ÇABES Kulüp Başkanı Mustafa Uçar'ı yanına alarak takımın ihtiyacı olan bir adet Tekerlekli Basketbol sandalyesi hediye etmesi salonda bulunan seyirci ve takım oyuncuları tarafından alkışlarla karşılandı.  ÇABES takımının ihtiyacı olan ve sürekli tekerlekli basketbol sandalyesi ihtiyacından bahsettiğini duyduklarında ilçe olarak yardım adına ne yapabiliriz diyerek düşündük ve sandalye ile destek vermeyi uygun gördük ifadelerini kullanan Başkan Akgül, İlçede başlattığımız çalışmalarla birlikte İlçe Kaymakamımız İskender Çolak, AK Parti İlçe Başkanımız Yücel Kaya, Gençlik Kollarımız la birlikte böyle bir desteği uygun gördük. İnanıyorum bu katkımızla başarıya ulaşacaksınız. Sizlere bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum" dedi.

 Törende tekerlekli sandalyeyi hediye alan ÇABES Başkanı Uçar yaptığı konuşmasında, 2013-2014 yılında Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bağlı Bölgesel Amatör Ligi D Grubunda mücadele etmiştir. Şu anda 23 lisanlı sporcusu ile bölgemizde ki engelli insanlara spor yaptıran kısıtlı imkanlarla ve siz değerli duyarlı insanların destekleri ile bu insanları topluma kazandırıp, farkındalık yaratma adına bugün burada başlatmış olduğumuz ve hiç bir Kamu desteği olmayan  etkinliklerimizle bir ayağını Terme, ikinci ayağını da Salıpazarı İlçemizde ve bundan sonra k ilçelerimizde de bu çalışmayı sürdüreceğiz" ifadeleri ile şöyle devam etti.

cabese-ilk-tekerlekli-sandalye-salipazarindan-(2).jpg

Başkan Uçar, "Bu gün burada buluşmamızın nedeni de engelli insanlarında bu toplumda var olduğunu ve var oluş nedenlerini evlerine teslim olarak saklanmaması gerektiğini, engelli insanlarında bu toplumda katma değer yarattığını dolayısı ile farkındalık yaratma adına, farkındalık yaratma adına pozitif ayrımcılıkta yerini almak için bu yola çıkmış bulunmaktayız. Bizlere bu konuda destek veren başta Salıpazarı Belediye Başkanımız Halil Akgül'e, Kaymakamımız İskender Çolak'a, AK Parti İlçe Başkanı Yücel Kaya ve Gençlik Kolları yöneticilerine ve buraya kadar gelerek bizlere destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

 

Konuşmalardan sonra Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül tarafından hediye edilen yeni tekerlekli sandalye ile gösteri maçına çıkan ÇABES li oyuncuların maçını protokol ve tribünlerde ki izleyiciler maç sonuna kadar bekleyerek destekledikleri gözlerden kaçmadı.  Bu arada Salıpazarı İlçesinde ki bu etkinliğe Termeli İş adamları ve ÇABES takımının çeşitli konularda maddi ve manevi sponsorları Yusuf Ethem Ocak, Ahmet Ocak, Musa Duran tribünden desteklediler.

cabese-ilk-tekerlekli-sandalye-salipazarindan-(1).jpg

 ÇABES'in son iki yıldan bu yana 70 bin nüfuslu Çarşamba ve Çarşambalılardan istediği halde basketbol takımı için ilçe Kaymakamlığı, ve STK'lar tarafından bir tek tekerlekli sandalye alınmaması ve sadece belediye tarafından destekle ligte mücadele etmesi manidardı. ÇABES'li oyunculara Salıpazarı Belediyesinin yaptığı sandalye jesti sonrasında tribünlerdeki izleyiciler yaptıkları açıklamalarında, "Koskoca İlçe ve Samsun İlinde kimse engellilerine sahip çıkmadı. Ama 20 bin nüfuslu Salıpazarı ilçesi Engellisine sahip çıktı. Engellilere sahip çıkmayı lafta bırakanlara en güzel cevap buradan yükseldi. Bu sesi bakalım Çarşamba ve diğer ilçe ve il'dekiler duyacak mı?" şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.

HABER-FOTO: Nevin MUTLU- Cihan ÖZTÜRK- Kenan GÜN- Ayhan GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber