ÇADEF Kadınlar Kolu Başkanı Turizimci Yeşim Sarıtaş'ın gözünden Ayvacık "Saklı Cennet"

ÇADEF Kadınlar Kolu Başkanı Turizimci Yeşim Sarıtaşın gözünden Ayvacık Saklı Cennet
Samsun Ayvacık, Karadeniz'in ortasında bir doğa gerçeği diğer adıyla ise o bir “SAKLI CENNET”.

Benim ise çocukluğumun cenneti. Gizli doğası, eşsiz yeşili ile turizmciler tarafından fark edilen Ayvacık, bölgeye çok değer kazandıracak. Bu yıl 2016 Karadeniz tur operatörlerinin destinasyonları arasında ziyaret edilecek yerler içinde yer alan Ayvacık tam bir yerli-yabancı turizm akınına uğrayacak.

Karadeniz turlarına dahil edildiğini görünce memleketim adına çok sevindim.
Bir an aklıma çocukken babamla balık tuttuğumuz yerler, her hafta sonu ailece piknik yaptığımız yerler, tepedeki japon kalesi, 7 kat altına indiğimiz Japon mühendisler tarafından yapılan büyük barajı ve küçük şelalesi geldi. Geçtiğimiz yaz gördüm ki ulaşım için köprü yapılmış, çevre düzenlemesi uygulanmış, alabalık tesisleri, oteli hatta o eşsiz güzelliğe vapur turu getirilmiş ki bütün bunlar turizme açılan kapısı olmuş.
Kısacası Ayvacık, turizmin merkezi İstanbul’da en büyük operatörden en küçüğüne hepsinin Türkiye'nin doğusundan batısına her köşesinden mecburi misafirlerini getireceği bir konum kazanmıştır. Dolayısıyla turistlerin gelişiyle bölgede finans durumunda hareketlenmeler olacaktır. Bu yüzden duruma hazırlıklı çalışmalar içinde olunmalı ve planlamalar yapılmalıdır. Çünkü Turistlerde bırakılacak ilk intiba, bölgenin turizm açısından ilerlemesi için önemlidir.

Yeşim Sarıtaş

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yaşam