ÇABED ve ÇABES’le gündem konuşuldu

ÇABED ve ÇABES’le gündem konuşuldu
Her hafta Cuma günü yayınlanan Yeşilırmak Gazeteciler Derneği Başkanı ve aynı zamanda Haber Expres gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker’in sunduğu “Erol Şeker ile Gündem” programı yine dopdolu geçti.

Bu hafta ki gündem özel programımızın konukları olarak 10 yılı aşkındır Çarşamba’ da hizmet veren ve engelli kardeşlerimizin gözü,kulağı,sesi olan Çarşamba Bedensel Engelliler Derneğinin kurucularından Mustafa Uçar ve yanı sıra Çarşamba Bedensel Engelliler Spor Kulüp Başkanı Kerim Deniz oldu.

Malum konu olarak korona virüsünün gölgesinde başlayan gündem Çarşamba’da ve tüm Türkiye’de engellilerin bu konuya ilişkin aldıkları tedbirler ve korunma yolları hakkında bilgi alışverişi ile devam ederek, programımız da halkın bu konuda biraz ciddiyetsiz davrandığına dikkat çekildi.

Daha sonra programda söz verilen ÇABED başkanı Mustafa Uçar dernek ile ilgili bazı bilgilendirmelerde bulundu ve son zamanlarda engelli adı altında yapılan haksız yardımlardan yakındı. Ayrıca 2020 yılının dernek kongre yılı olduğuna vurgu yapan dernek başkanı bu yılda haziran ayında yapılacak olan kongrede yeni bir başkan adayı görmek istediğini dile getirdi.

“Bir sivil toplum kuruluşu olarak daha fazla kişinin katılmasını ve çoğalıp daha fazla engelli kardeşimize ulaşmalıyız” diyen Uçar artık sesimiz daha gür çıkmalı dedi.

Hükümetin uygulaması “Şehir Mobilyaları ”hakkında da fikirlerini dile getiren Uçar, 5 Temmuz 2005 yılında çıkan 5378 sayılı kanun çıktığında çok umutlandığını ve mutlu olduklarını dile getiren Uçar yerelde bu yasanın çokta yeterli olmadığına vurgu yaptı. Erişilebilirlik ve uygulanabilirlik kısmında sıkıntılar yaşadığından yakınan başkan bu durumdaki rahatsızlığını dile getirdi. Ne toplu taşıma da ne de binalarda bu durumla alakalı bir çalışma olmadığı için sıkıntı yaşadıklarından bahsetti.

“Bizim evrensel projelere ihtiyacımız var bizi toplumdan ayrı tutmak veya bize ayrı alanlar yapılamasını istemiyoruz diye sözlerine devam eden Mustafa Uçar belediyelerin sosyal donatılarını kullanamamak bizi üzüyor.Herkes bir engelli adayı hayata bence herkes böyle bakmalı” dedi.

Sunucumuz Erol Şeker‘in sorusu üzerine gözler bu sefer Kerim Deniz’e döndü. 2007 yılından bu yana tekerlekli sandalyede hayattan hiç umut kesmeden daima geleceğe güzel gözlerle baktığını söyleyen ÇABES Başkanı bu dik duruşunu 2008 yılında ÇABED Başkanı Mustafa Uçar ile tanışıp bir de üstüne spor kulübü kurarak ve oynayarak bu savaşı nasıl kazandığını anlattı ve kendisi gibi olanlara örnek teşkil ettiği için mutlu ve gururlu olduğunu dile getirdi.

Şuanda ÇABES in son maçlarında talihsizlik yaşayıp yenildiği için gruptan çıkamadığını söyleyen ÇABES’ in Başkanı” biz yolumuzdayız yine tüm inancımız ve tüm gücümüzle bu yolda devam edeceğiz” dedi.

Son olarak ÇABED VE ÇABES ‘in başkanları her alanda herkesin mücadeleci olmalarını istedi ve korona virüsüne ilişkin dikkatli olmamız gerektiğine vurgu yaptı.

Birçok konunun masaya yatırıldığı program 1 saat süren yayının ardından son buldu.

HABER: Gülizar KELEŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber