Bu üzüme talep yağıyor

Bu üzüme talep yağıyor
Samsun’da yakın zamanda ilk kez Çarşamba İlçesi Şeyhgüven Mahallesi'nde yetiştirilmesine başlanan İsabella üzümü, önemli bir kazanç kapısı olurken, daha tarladayken alıcı buluyor.

Çarşamba İlçesi Şeyhgüven Mahallesi'nde yaklaşık 3 yıl önce kendisine ait araziye İsabella Üzümü dikerek yetiştirmeye başlayan Ali Kablan, İsabella üzümünün  çok kazançlı ve pek uğraş gerektirmeyen bir ürün olduğunu söyledi.
200’e yakın üzüm türünün olduğunu söyleyen Ali Kablan, isabella üzüm türünün Samsun’da ilk kez Şeyhgüven Mahallesi’nde yetiştirildiğini vurguladı. Kablan, “İsabella üzümü gerçekten bakımı kolay bir ürün. Fındığa göre bakılırsa pek uğraş gerektirmeyen bir ürün. 3 senedir bu işi yapmaktayım. Üzüm 3. Yılında kök yapmaya başlıyor. Tam verime 5 yılda geçiyor. Tam verime geçtiğinde 3,5 ile 4 ton arası ürün alacağız. Üzümün pazarı çok geniş. Tarlada bile almak isteyen şimdiden gelip isteyen arkadaşlarımız var. Bu üzüm ilaçlık üzüm diye de bilinir. Bu sene üzümümüz eksik olmasına rağmen 1 tonun üzerinde topladık. Üzümü organik bir şekilde yetiştirmekteyiz. Asla ilaç kullanmıyoruz. Hayvan gübresi kullanıyoruz. Pazara ürünümüzü çıkartmış olsak en az taban fiyatı 3 TL olur.” dedi.

Genç çiftçilere İsabella Üzümü yetiştiriciliğini kesinlikle tavsiye ettiğini söyleyen Ali Kablan, “Gençlere bu ürünü yetiştirmelerini kesinlikle tavsiye ediyorum. Bölgemizde alternatif ürün olarak isabella üzümü çok verimli olabilir.” dedi.
HABERİN VİDEOSU İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ.

http://sekerhaber.web.tv/video/ali-kablan-isabella-cok-karli-uzum-dedi__uoydnsozfg2

HABER: Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber