Bu köyde felaket geliyorum diyor!

Bu köyde felaket geliyorum diyor!
Samsun’un Çarşamba İlçesinin Ordubaşı Köyü’nde elektrik direkleri felakete davetiye çıkartıyor.

 

Samsun’un Çarşamba İlçesinin Ordubaşı Köyündeki elektrik direkleri köy sakinlerine korkulu anlar yaşatıyor. Köyde yapılan yol çalışmaları ve yaz aylarındaki yoğun yağışlardan kaynaklı köyde bulunan elektrik direklerinin bir kısmı yan yatmış bir kısmının ise temellerinde meydana gelen toprak kaymalarından kaynaklı devrilmek üzere, köylüler için ise tam bir korku kaynağı.

Yüksek gerilim ve alçak gerilim hatlarını birlikte üzerinde bulunduran direklerin devrilme riski köylüleri endişelendirirken Köyün Muhtarı Mustafa Keskin, yaklaşık 3 ay önce problemin ÇALIK YEDAŞ’a bildirildiğini dile getirdi. Muhtar Keskin, “Yaklaşık 3 ay önce müracaatımızı yaptık o tarihten sonra köyümüze hangi direklerde problem olup olmadığını tespit etmek amacıyla gelip direklerin fotoğraflarını çekip gittiler. O günden sonra uğrayan olmadı. Elektrik direkleri köylülerimizi çok endişelendiriyor” dedi.

Köyde bulunan elektrik direklerinin yan yatmış olanlarından bazılarının evlerinin hemen yanında bulunması direklerin yıkılması durumunda oluşabilecek olumsuzlar konusunda da ipuçları veriyor. Köyün bir yerinde yoldan sadece 3 metre yukarısından geçen elektrik telleri köydeki ulaşımı da güçleştirirken muhtar, köye kamyon ve yüksek araç giremediğini dile getirdi.  Küçük çocukların sadece bir sopa yardımı ile ulaşabilecekleri Elektrik telleri konusunda köylüler sorunlarının bir an evvel halledilmesini istiyorlar.

Kış aylarının yaklaştığı şu günlerde köyde yağabilecek en küçük bir kar yağışında bile direklerin karı taşımayacağı ve yıkılacağından korkan köylüler direklerin kış olmadan yapılmasını istedi. Köy Muhtarı Mustafa Keskin, “ÇALIK YEDAŞ’ la görüştük. Bize ihalenin tamam olduğunu söylediler. Ama ilk olarak öncelikli yerlerden başlayacaklarmış. Buradan daha öncelikli neresi var bilemiyorum. Elektrik telleri yüzünden bir köylümüz ölümden döndü. Sorunumuza çözüm bulmak için illa birilerinin ölmesi mi gerekiyor?” dedi.

Haber-Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber