Bozkurt'tan Uyuşturucuya "erken uyarı"

Bozkurttan Uyuşturucuya erken uyarı
Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt'ta muhtarlarla yaptığı toplantıda "uyuşturucuda erken uyarı" sistemini devreye sokarak önlemlerin arttırılmasını istedi.

Uyuşturucu ile mücadelede devlet top yekun önlem ve bitirme kararı için kolları sıvarken, konuyla ilgili Ankara'da çalıştay, akabinde Samsun Valisi Şahin'in açıklamaları sonrası Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt'ta muhtarlarla yaptığı toplantıda "uyuşturucuda erken uyarı" sistemini devreye sokarak önlemlerin arttırılmasını istedi.

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Yunus Emre TÜRKYILMAZ

Dünyanın ve ülkemizin en önemli ve dikkat çeken konularının başında gelen trafik, terörden sonra ki en büyük tehlike uyuşturucu ile mücadele konusu. Konu hakkında Ocak 2015'ta Ankara'da gerçekleştirilen ‘Uyuşturucu İle Mücadele Çalıştayı’ dikkat çekti. Ankara'da ki bu Çalıtay'dan sonra ise en fazla dikkat çeken bir diğer isim Samsun Valisi İbrahim Şahin. Vali Şahin' de Samsun' da göreve geldiği ilk günden bu yana çeşitli yerlerde yaptığı açıklamalarında uyuşturucu ile kesin mücadele konularında yaptığı açıklamalar oluyor.

1.20150302095622.jpg

Ankara'da ki Çalıştay'da uyuşturucu ile mücadelede ortaya çıkartılan "Üzülerek ifade ediyorum ki, bu durum ülkemiz için de her geçen gün daha kaygı verici bir hâl almaktadır. Başta büyükşehirler olmak üzere, ülke genelini ve toplumun her kesimini tehdit eden büyük bir sorunla karşı karşıyayız" ifadeleri devlet yetkililerince daha titiz bir takibin başlatılması kararı alındı. Aynı Çalıştay'da, "2013 Yılı Uyuşturucu Raporuna göre; ülkemizde uyuşturucudan ölen kişi sayısı 162 olarak kayıtlara geçmiş, 2014 yılında ise bu rakam tam dört kat artarak 648’e yükselmiştir. Uyuşturucuya başlama nedeni olarak en yüksek oranın %49 ile arkadaş etkisi olması ve uyuşturucuya bağlı ölümlerin %54’ünün 25-29 yaş grubu olması, bu mücadelede gençlerimiz üzerinde özellikle durmamız gerektiğini göstermektedir.

3.20150302095637.jpg

  "Bu kaygı verici durum üzerine Başbakanlık tarafından yayımlanan 13 Kasım 2014 tarih ve 2014/19 sayılı Genelge’de: “Uyuşturucu madde kullanımının, toplumun ve bireylerin sağlığını ve güvenliğini tehdit eden psikolojik, ekonomik, sosyal vb. çok boyutlu, önemli bir sorun olduğu, gerekli tedbirler alınmadığı takdirde hızlı bir şekilde yayılarak bireylerin ve toplumun geleceğini tehdit eden halk sağlığı problemi olacağı…” belirtilerek uyuşturucu ile mücadele konusunda ilgili tüm kurum ve kuruluşların işbirliği halinde gerekli tedbirleri alması istenmişti.
 

Uyuşturucu ile savaş, topyekûn mücadeleyi gerektirmesi nedeni ile bu konuda eğitim, sağlık, güvenlik teşkilatlarının yanı sıra, bütün kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ve de bilhassa medyanın katkıları büyük önem arz etmektedir ifadelerinin ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin'in de sık sık uyuşturucuyla mücadele konusunda ki açıklamaları gözlerden kaçmıyor. Vali Şahin'in, "Uyuşturucu ile ilgili ilimizde çok ciddi mesafeler alındı. Neredeyse yüzde 100 veya yüzde 100'ü aşan miktarlar ve yakalanmalar yapılarak bunlar hakkında gerekli işlemler yapılıyor" sözleri dikkat çekmişti.

Tüm bu gelişmeler ve çalıştay ile açıklamalar ardından Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, ilçede ki tüm mahalle muhtarları ile Adliye binasında toplantı yaparak uyuşturucu ile mücadele de erken uyarının ve önlemlerin önemini ve muhtarların ekim, satış gibi noktalarda yapması gerekenleri anlattığı öğrenildi. Toplantıda Başsavcı Bozkurt, "Malumunuz bu bölgede sık sık gündeme gelen uyuşturucu konusu geleceğimizi karartıyor. Gençlerimizi zehirliyor. Sizlerden istediğimiz ve beklentimiz özellikle ormanlık arazilerinde, devlet hazine arazilerinde, fındık tarlaları ile mısır tarlaları arasında hintkeneviri ekimi yapıldığı biliniyor. Mart ayı ile birlikte ekim süreci başlayacağı için bu yıl düşüncemiz ekim anından itibaren uyanık olmanız ve görevli bulunduğunuz alanlarda uyuşturucu ekimi ve ticaretine göz açtırmamalısınız. Kolluk kuvvetleri ile yakın temasta bulunarak uyuşturucu ekimi ve ticaretine, kullanımına bu yıl kesinlikle daha sıkı mücadele ile izin vermemeliyiz" şeklinde konuştuğu öğrenildi.  

4.20150302095651.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber