AK PARTİ'de Temayül sona erdi

AK PARTİde  Temayül sona erdi
AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen milletvekili aday adayları temayül yoklaması dün gerçekleştirildi. Temayül'de 81 aday için kullanılırken, kullanılan oylarda kimlerin ismi ön plana çıktı merakla beklenmeye başladı.

İHA- Ayhan GONCA

25. Dönem milletvekilliği seçimleri öncesi aday adaylarının belirleneceği ve AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen temayül yoklaması Atatürk Spor Salonu'nda AK Parti MKYK Üyesi eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Erç, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve partililerin katılımıyla başladı. 81 milletvekili aday adayına 2797 katılımcının 2449'u oy kullandı 348 kişide ise temayüle katılmadı.

Partililere oy kullanımından önce konuşan AK Parti MKYK Üyesi Hayati Yazıcı, "Biz bir olduk, dirlik olduk, hep birlikte Türkiye olduk. Bu bizim değişmez sloganımız. Türkiye için derken bu birlikteliğimize vurgu yapıyoruz. Her şey Türkiye için derken 786 bin kilometre karelik vatanımızın birlik ve bütünlüğüne vurgu yapıyoruz. Her şey Türkiye için derken bu coğrafyada yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 77 milyon 680 bin insanımızın kardeşliğine birliğine bütünlüğüne vurgu yapıyoruz. Bizim siyaset anlayışımızın temelinde zemininde bu bakışımız bu duruşumuz var" dedi.20150301aw339097_04.jpg

  28 Şubat, çözüm süreci ve genel seçimler ile ilgilide açıklamalarda bulunan Hayati Yazıcı, "16 yılda 28 Şubat post modern darbesi yerle yeksan olmuştur. Çünkü, bizim siyasi tarihimizde sadece milletin iradesine müdahaleden ibaret değil, 28 Şubat post modern darbesi, toplumsal yapımıza, sosyal dokumuza, kültürel değerlerimize topyekün Türkiye'ye ülkenin tarihine kültürel birikimine kültürel değerlerimize yönelik bir müdahale. Öyle yaygın bir müdahale sürecinde hükümetimiz AK Parti'nin duruşu büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin millet tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki AK Parti kadrolarının ve bugünkü Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Davutoğlu ile birlikte ama ekip olarak bunları gafsettik. İnşallah silahlar susacak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının en büyük hazinesi olan kardeşlik zemininde ülkeyi daha ileriye 2023'lere, milletimizin en büyük kazanımı Cumhuriyetimizin 100'ncü yılı 2023'e, 2053'e ve 2071'lere aziz milletimizde çıkacaktır. Önümüzde en büyük projelerimizden birtanesi darbe süreçlerinin ürünü anayasanın yerine milletin iradesinin gerçekten egemen olacağı bir anayasanı yapılacağı zemini oluşturmak.Takdir milletindir. Biz milletimize her zaman güveniyoruz. Türk milleti feraset sahibidir. Siyasi süreçlerde her zeminde önünün kesildiği süreçlerde bile metanetli sabırla beklemiş, karar verme günü geldiğinde vicdanının sesiyle engin sezgileriyle en doğru olanı yapmış, sandıkta hakimiyetini ortaya koymuştur" diye konuştu.

20150301aw339097_05.jpg

  Hayati Yazıcı daha sonra beraberindeki heyetle salonda sandıkları gezerek partililerle hatıra fotoğrafı çektirdiler. Temayül yoklamasında ayrıca partililer "Kadına yönelik şiddetle mücadelede bizde varız" imza kampanyasına da destek olmak için sandık başlarında imza attılar. Konuşmalardan sonra Samsun merkez ve ilçelerinden gelen 2797 katılımcının 2449'unun oy kullandı temayülde 9 Milletvekili ismini belirlemek için sandık başına gittiler. Çoğu ilçe teşkilatlarının kendilerinin belirlediği isimlere oyların verilmesi gözlerden kaçmadığı konuşulurken özellikle büyük oy alması düşünülen bazı isimlere çoğu ilçelerden oy kullanılmadığı ve temayülden çok farklı bir listenin çıkacağı iddia edilmeye başladı.   

20150301aw339097_06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber