“BİZİ YETİM BIRAKTILAR”

“BİZİ YETİM BIRAKTILAR”
Üçköprü Mahallesi Muhtarı Necmettin BAL, mahallesinin sorunlarını anlattı!

Üçköprü Mahallesinin renkli kişiliğinin yanı sıra mobilya ve tül perde işletmeciliği yapan mahalleli ve İlçe halkı tarafından tanınan ve sevilen Muhtar Necmettin Bal, gazetemize mahallesinin kanalizasyon, kaldırım gibi hayati önem taşıyan sıkıntıları ve çözüm yollarını dile getirirken yaptığı açıklamasında, “Bizi yetim bıraktılar” dedi.

'9-10 MAHALLEYLE SINIRIMIZ VAR '
Çarşamba Üçköprü Mahalle Muhtarı Necmettin Bal'dan gazetemize çarpıcı açıklamalar. Muhtar Bal, Üçköprü mahallesinde ki alt yapı ve kaldırım, oyun parkları gibi hizmetleri alamadığını iddia ederken diğer yandan da esnaf olarak sürdürdüğü yaşamında ki ekonomik sıkıntıları, spora ilgisi olması nedeni ile Çarşambaspor'un durumunu dile getirdi.  Üçköprü Mahalle Muhtarı Necmettin Bal, Çarşamba İlçesi’nde şehir merkezine yakın bir mahalle olmalarına rağmen yeterli hizmeti alamadıklarını, üstüne kanalizasyon sorunu nedeniyle mahallede pis kokulardan durulmadığını dile getirdi. Necmettin Bal,“Muhtarı olduğum mahalle dağınık yerleşim üzerine kurulu. Yaklaşık 9-10 mahalleyle sınırımız var. Dolayısıyla hizmet alımımız zorlaşıyor." diyerek şöyle devam etti.

'MAHALLEMİZ PİS KOKULARDAN DURULACAK HALDE DEĞİL '

Samsun Büyükşehir ve Çarşamba Belediyelerinden hizmet alımı noktasında çok bir fazla şeye ihtiyacımız yok. Ama mahallemizde ki en büyük sorun kanalizasyon. Bu sorunumuzu da her uygun alanda, her fırsatta dile getiriyorum. Hatta bundan yaklaşık 20 gün öncesinde Samsun Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımızın,Kaymakamımızın ve Belediye Başkanımızın da iştirak ettiği bir toplantıda bu sorunu dile getirdim. Şehir merkezine 3 km’lik bir mesafedeyiz ama mahallemiz pis kokulardan durulacak halde değil." dedi.

'KANALİZASYON VE KALDIRIMN SORUNUMUZ VAR'

Muhtar Bal, "Bu sorun hakkında da Büyükşehir Belediyesi Başkanımız bu yıl şehir merkezine yakın mesafede bulunan mahallelerde ki altyapı sorunlarının çözülmesi tamamlanması talimatını verdi. İnşallah bu sözle en büyük sorunumuz olan kanalizasyon problemi çözüme kavuşacaktır. Yine mahallemizden geçmekte olan Ağcagüney Mahallesi yolunda kaldırım çalışmalarını yapmayı hedefliyoruz. Bu konuyu da Samsun Büyükşehir Belediye Fen İşleri Müdürümüze ilettik. Kendisi de iyi birisi.Konuyla ilgileniyor. "

' YOL, KALDIRIM VE ÇOCUK OYUN PARKI YOK'

Bizim mahallemiz biraz garip bir mahalle. Garip derken şu anlamda diyelim. Yanı başımızda ki mahalle olan Ataköy Mahallesi’nde bulunan yollar çok güzel. Oyun parkları mevcut. Ve birçok şey daha var. Tabi buraya hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi. Bizim belediyemizin bütçesi belli. İnsan ister istemez bu durumu kıskanıyor. Biz yıllardan beridir belediyeye bağlıyız. Buna rağmen yeterli hizmeti alamıyoruz. Yollarımız berbat durumda. Çocuk parkı, oyun parkı yok. Mahalleli olarak ilk etapta ki hedeflerinin sağlık ocağı. Bizlerde mahallemiz olarak, diğer mahalleler olan Ali Fuat Başgil Mahallesi, Umut Mahallesi gibi mahallelerle birlikte olarak mahallemizde bulunan sağlık ocağını büyütmek ve güzelleştirmek istiyoruz. Düşüncelerimiz arasında yer alan hedefte bu. İnşallah nasip olursa bu düşüncemizi de gerçekleştireceğiz.” ifadeleri ile açıklamalarını şöyle sürdürdü.  

'MAHALLEMİZ AK PARTİLİ AMA!...'

Mahallesinin hizmet noktasında yetim bırakıldığını söyleyen Bal, “Ben şunu da söylemek istiyorum. Ben AK Parti’li bir vatandaşım. Bazılarına ağır gelecek ama mahallemin de % 70’i AK Partilidir. Madem bu mahalle bizlere oy veriyor. Mahallede dağınık bir yerleşimde olduğu için hizmete müsait değil diye düşünerek bizi yetim bırakıyorlar. Ben doğruları konuşan bir AK Partiliyim. İşin gerçeği bu.”

'ESNAF OLARAK MOBİLYA VE TÜL PERDE İLE HİZMET VERİYORUZ'

Muhtarlık görevinin haricinde 25 yıldan bu yana ilçede mobilya sektöründe mücadele verdiğini dile getiren Bal, "Mobilya işimizin yanında eşimin de katkıları ile tül perde işleriyle uğraşıyoruz. Uzun yıllardır kalitesi, marka ve güveni nedeniyle çok kişi tarafından tercih ediliyoruz. Hedefimiz daha fazla tanınmak ve tül, mobilya gibi satışlarımızda da halkımızın beğenisini daha fazla kazanmaktır. "

' DEVLET ESNAFA SAHİP ÇIKMALI'

Muhtar Necmettin Bal, “Muhtar ve esnaf olarak devletten tek beklentim şu. Devlet esnafa sahip çıkmalı. Şu anda çevrede ki bakacak olursak hiç biri halinden memnun değil. KOSGEB kredileri verileceği açıklandı. Bizde dahil olmak üzere müracaat yaptık. Ama kime çıkacak. Bilemiyoruz. Çevremizde çeşitli siyasi görüşlere sahip esnaf arkadaşlarımız var. Onların düşüncesi de eğer bize 'KOSGEB kredisi çıkarsa oyumu AK Parti’ye vereceğim' diyorlar. Bu söylemleri de duyuyoruz.” diyerek spor konusuna da değindi.

'ÇARŞAMBASPOR'lUYUM AMA...'

Aslen Trabzonluyum ve koyu bir Trabzonspor taraftarıyım. Ancak, yemek yediğim, hayatımı idame ettirdiğim, ailemi geçindirdiğim, muhtarlığını yaptığım ilçe Çarşamba. Çarşamba'dayım ve herkesten daha çok Çarşambaspor'lu, herkesten çok Samsunspor'luyum. Ama Samsun ve Çarşamba' da spor ahlakına uymayan bazı taraftarlar maçın 61. dakikaların da Trabzon ve Trabzonsporlulara sinkaflı cümleler kullanıyorlar. geçen yıl Çarşambaspor maçın da dakikalar  
ilk yarısı bittiğinde tribün amigosunu çağırıp bunu yapmamalarını rica etmeme rağmen yine sinkaflı cümlelerle tezahürat yaptılar ve istenmeyen olaylar oldu. Bu yüzden Çarşambaspor ve Samsunspor' a küskün değil ama taraftarlar yüzünden kırgınım." diyerek şöyle devam etti.

'TRİBÜNLER NEDENİ İLE KIRGINIM'

Muhtar Bal, "Sinkaflı tezahüratlar nedeni ile bu yıl maçlara gitmiyorum. Ama Çarşambaspor'un bu günkü halini de hiç iyi bulmuyorum. Mücadele de şampiyonluktan çok Ladik Belediye spor ile neredeyse grupta kalma mücadelesine girdiğini internetten maç günleri canlı yayınla kahrolarak izlediğim maç sonuçlarından biliyorum. Neden bu hale getiriyorlar maçları. Bunların da tamamen bitirilmesini bekliyorum. Çarşambaspor' a da başarılar diliyorum" şeklinde konuştuktan sonra, Muhtar Bal'ın sesinin güzel olduğunu duyduk bize güzel bir parça söyler misiniz isteğimizi kırmadı ve güzel bir ses ve müzikle açıklamalarını sona erdirdi.

HABER- FOTO: Nurhan GÜZEL- Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber