‘Birlik beraberliğimizi tam kaynaştıralım’ diyen Güler; "ADAYIM" dedi

‘Birlik beraberliğimizi tam kaynaştıralım’ diyen Güler; ADAYIM dedi
Samsun Bakkallar Birliği Oda Başkanı Eyüp Güler, 18 Mayıs’ta yapılacak olan Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı’na adaylığını Bafra ilçesinde yaptığı yemekli toplantı sonrasında büyük destek eşliğinde açıkladı

Samsun’da bulunan 71 oda başkanından 46’sının desteğini alan Samsun Bakkallar Odası Başkanı Eyüp Güler, Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı’na aday olduğu aylardır konuşulan Eyüp Güler, resmen adayım dedi. Samsun ve İlçelerinde bulunan ve Güler' e açık destek verdiği bilinen Oda başkanlarıyla Bafra Şehir Kulübü’nde akşam yemeğinde bir araya gelindi. Güler, oda başkanlarından yemek sırasında destek istedi. Yemek için Samsun’dan 11 oda başkanıyla birlikte gelen Güler’e Bafralı oda başkanlarından destek geldi.

Yemekte adaylık konusunda konuşan Güler, “Çarşamba’dan 11 oda, Samsun’dan 10 oda, Havza’dan 2 oda, Salıpazarı, Alaçam, Kavak, Ladik burada. Bizimle birlikte buraya gelerek ‘Birlik beraberliğimizi tam kaynaştıralım’ dediler. Bu kıvılcım kendiliğinden başlayan bir kıvılcım oldu. Bunun semeresi olarak 2 hafta önce Samsun’da yapılan Samsun-Sinop İlleri Esnaf Kooperatif Bölge Birliği’nde yaşadık. Sayın Genççakır’ın başkanlığını yaptığı ve Samsun’da bu zamana kadar yapılmamış bir bölge birliği kongresi oldu. Birlik ve beraberliğin, huzurlu bir ortamın istenildiği zaman bulunabileceği ortaya çıktı" ifadelerini kullanarak şöyle devam etti.

‘Bunun devamında biz bütün arkadaşlar tekrar bir birimize sarılarak sadece seçim zamanları değil oda başkanlarımız, delege bazında birleştirelim’ dediler. Bu düşüncenin ne sağı, ne solu olmaz şeklinde konuşan Güler, "Benim yapımda insanlara hizmet, insanlığa hizmet için elimden geldiğince koşturmak vardır. Seçildiğim zaman o kutsal görevi bana verdiğiniz takdirde sizlere layık olmaya çalışacağım. 24 senedir seçimlere girdim hiç heyecanlanmadım. Ama iki gündür Genççakır’la görüştüğümde ‘Bafra’ya gel açıkla’ dediğinden beri bende bir heyecan var. Allah sizlere iyi hizmet nasip ettiyse, bu birliktelik bozulmayacaksa, bu birliktelik seçimlerden seçime değil de devamlı olacaksa, her zaman acımızda sevincimizde bir olacaksak, gecenin ikisinde beni arayacaksanız ben varım. Metin Genççakır ağabeyim varken benim çıkmam ayıp olur, Bafra’ya gelmem ayıp olur ama aday olamayacağını kendisi açıkladı. Ben yinede kendisine sordum ve Samsun’da var olan 71 oda başkanından 46 oda başkanı bana ‘evet’ dedi. Oda başkanlarının görüşünü alarak şu anda buradayım. 18 Mayıs’ta yapılacak olan Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum” diyerek resmen adaylığını destek veren tüm oda başkanlarının katıldığı yemekte açıkladı.

Güler’in konuşmasının ardından yemeğe katılan oda başkanları Güler’i kutlayarak “yanındayız” mesajı verdi ve hep birlikte birlik beraberlik fotoğrafı çektirerek çalışmalara hemen başlayacaklarını belirterek bir süre sohbet ettikten  sonra Güler ve diğer oda başkanları Bafra'dan ayrıldılar.

HABER: Ayhan GONCA - Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel