Binay: “Okul Aile Birlikleri Okulları Ticarethaneye Çevirdi”

Binay: “Okul Aile Birlikleri Okulları Ticarethaneye Çevirdi”
Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Binay, okul aile birlikleri servis araçlarına binen her çocuk başına derneklerden 8-10 TL arasında komisyon aldıklarını, özel okulların ticarethaneye çevrildiğini iddia etti

Samsun’daki okul aile birliklerinin servisçilerin canını çok yaktıklarını belirten Hüseyin Binay, “Okul aile birlikleri öğrenci başına servis sürücülerinden araçlarının okul bahçesine girebilmesi için 8-10 TL arasında ücret almaktadır. Bu parayı veremeyen servis araçlarımız okulun bahçesine giremiyor” dedi.

“MİLLİ EĞİTİM VE SAVCILIK HAREKETE GEÇMELİ”
Parayı servis sürücülerinin verdiğini fakat bu paranın veliden çıktığını ifade eden Binay, "Veliler çocuklarının sırtından okul aile birliklerine ticaret yaptırmasın. Her okulun aile birlikleri çocukların sırtından simsarlar gibi komisyon almaktadır. Bu konu için Milli Eğitim Bakanlığının ‘kesinlikle böyle bir uygulama olmaz’ dedikleri halde okul aile birlikleri bunu yapıyor. Samsun’da bunun önüne geçmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu. 
Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy okullarında bu uygulamanın olduğunu anlatan Binay, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu uygulama haksız bir uygulamadır. Eğer bu parayı vermezsek, servis aracını okula almamakla tehdit ediyorlar. Servis sürücülerimizde öğrencileri okulun kapısına bırakmak zorunda kalıyor. Samsun’da uyuşturucu yaşı 10’a kadar düştü. Servisçi öğrenciyi evinden aldıktan sonra o aracıyla birlikte okulun bahçesine girmek zorunda. Araç okulun bahçesine girmezse bazı öğrenciler okula gitmiyor. 4 merkez ilçedeki devlet okullarından ortalama 12 bin öğrenci taşıyoruz. Bunun için de İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Cumhuriyet Başsavcılığının harekete geçmesini istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz