BİK Samsun Müdürü Bayraktar Gazetemizde...

BİK Samsun Müdürü Bayraktar Gazetemizde...
Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, MEM toplantı odasında ki toplantı sonrasında Gazetemizi ziyaret etti.

Çarşamba'da bulunan Resmi Kurum ve daire Müdürleri ile resmi ilanlar ve ilan yayımlanma şekilleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan (BİK) Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, Çarşamba Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonunda düzenlenen toplantı sonrasında Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker'i  makamında ziyaret etti.

img_0023.jpg

BİK Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, ilçelerde ki tüm resmi ilan yayımlayan kurum Müdür ve daire amirlerimizle yaklaşık bir hafa on gündür ilçelerde toplantılar düzenliyoruz. Bu gün de Çarşamba'da bu toplantımızı gerçekleştirerek bilgilendirme toplantılarımızı tamamladık. Bu noktada her zaman belirttiğim gibi yerel basını ayakta tutabilmek ve onların haklarını savunabilmek için çalışıyoruz. İnşaallah bu hedefte de başarılı oluruz" ifadelerini kullandı.

Bayraktar, "Haber Expres Gazetesi de Çarşamba' da resmi ilan yayımlama hakkına haiz tek gazete ve tesislerini, büronuzu görerek hem ziyaret hem de gelişmeler hakkında bilgilendirmek istedik. Çarşamba' da 01 Nisan tarihinden itibaren hiç bir resmi kurum ki bunlar içinde bazı algı hataları oluyor, bunlara Belediyeler, STK'lar dahil ilanlarını, reklamlarını mutlaka BİK aracılığı ile nereye verecekse verilecek. Başka türlü hangi gazete, dergi, veya görsel, yayımlarda BİK bilgisi dışında yayım yaptırırsa hem gazete ve yayım yapan kurumlar ile o kurumlar kanunlar çerçevesinde gereken yaptırımları ve cezai müeyyidelerle karşılaşacaklardır. Buların herkes tarafından iyi bilinmesi gerekiyor. Bu konuda Haber Expres Gazetesinin de Çarşamba' da tek yetkili Gazete olduğunu bugün itibari ile söyleyebilirim. Gönül ister ki 5-10 gazete olsun rekabet olsun daha kaliteli ve daha fazla ilan olsun ama bugün şartlar bu ve bu kurallara herkes uymak durumundadır" şeklinde konuştu.

Ziyarette Haber Expres GAZETESİ Yazı İşleri müdürü Erol Şeker' de memnuniyetini dile getirerek BİK bünyesine girecek olmadan dolayı ilk zamanlarda endişeli olduklarını ancak artık resmi kurum ve STK'ların da uyacak oldukları zorunlulukları ile gazetelerin ayakta kalabilmesi adına yaptığınız bu çalışmalar nedeni ve yine nazik ziyaretiniz nedeni ile de memnun olduk teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

HABER-FOTO: Semanur KOÇAKER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber