Belediye önce kendini denetlemeli!

Belediye önce kendini denetlemeli!
Geçtiğimiz hafta İlçenin Sefalı Mahallesinde tezgahı kaldırılan M.V isimli şahsın tezgahının kaldırılması sonrası Mahallede ki diğer esnaf ve vatandaşlara konuyu sorduk.

Vatandaş İlçe merkezi temizlenmeden buraya gelmesi hoş değil" diyerek hak veren de vermeyen de oldu.

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Y. Emre TÜRKYILMAZ

Çarşamba Belediyesi Zabıta Ekiplerinin Jandarma ekipleri desteğinde İlçeye bağlı Sefalı Mahallesi Ayvacık Çarşamba Karayolu kenarında ki M.V. isimli şahsın mahallelilerle kavga ettiği ve karayolu görüşünü engellediği iddiası ile seyyar tezgahının kaldırıldığı iddia edildi. Olayla ilgili Haber Expres Gazetesi olarak Sefalı Mahallesinde ki olay yerine giderek araştırma yaptık. Yaptığımız araştırma da tezgahların kaldırılması doğru bulan da, bulmayanlarda oldu. 

Sefalı Mahallesinde M.V isimli şahısın tezgahının yanı başında tezgahı ve hemen ardında iş yeri de bulunan esnafla olay hakkında görüştük. Esnaf Selim Öztürk, "Burada 5 yıldır esnafım. Tezgahım benim de karayolu kenarında bahçenin duvarının dibinde vardı. 3 gün oldu zabıtalar geldi karayolu burası, görüşü engelliyor, şikayet var tezgahı sende kaldır dediler kaldırdım.  Olay günü ise geldiğimde jandarma ve zabıta ekipleri tezgahların olduğu yerdeydi. Onlar kaldırıyorlardı, bana da dediler sende kaldır. Yarın kaldırırım dedim yok bugün kaldır dediler.  Bugün yine geldiler tezgahı kaldır dediler bende tezgahı bahçeye aldım" dedi.

Yıllardır yurt dışında gurbetçi olarak çalıştığını ve halen gidip geldiğini ifade eden Sefalı Mahallesi sakinlerinden Nizamettin Akçay, "Duyduğuma göre yol görüntüsünü kesiyor diye kaldırdılar. Karşıya birisi tezgah kurdu. Bizim köyle bir ilgisi yok burada da iyi çalışmamış galiba. Çalışmadığı gibi içip içip bir iki gece milletin karşısına çıkmış. Köylü halkı bunu istemedi. Bu yüzden tezgahı kaldırması lazım. Çünkü bu köyün insan değil. Bu köyün insanı değil diye tezgah açamazsın diye bir şey yok. Açarsın ama efendi gibi açarsın, güzelce işini yaparsın ama gittiğin köyün huzurunu bozmaya hakkın yok.   Görmedim kim olduğunu görsem söylerim. Mesela sen bu köye misafir olarak geldin, bu köyden birisi çıkıp sana dur derse yahut başka bir şey derse senin zoruna gitmez mi gider.  Öyle bir olay olmuş bu olaydan dolayı tezgahı kaldırdılar" dedi.

Sefalı Mahallesinde Ayvacık- Çarşamba karayolu kenarında hiç kimse tezgah kuramaz mı, kurarsa hepsi kaldırılır mı?. Her yerde yol kenarlarında özellikle karayolları kenarlarında tezgahlar onlar da mı yasal değil. İlçe merkezinde kaldırımlarda ki tezgahları nasıl değerlendiriyorsunuz sorularımıza Akçay, "Hayır kurabilir. Tezgahı sen karayollarının görüntüsünü bozmadığın takdirde hiç kimse bir şey demez.  Atatürk heykeli önünde ki tezgah aslında görüşü engellemiyordu.  Ama halkın şikayeti var. Vatandaşa saldırma, hakaret etme, rahatsız etme gibi hakkı kimsenin yok"

 

Diğer yandan Türkiye’de trafiğe dikkat eden zaten yok. Adam gelip buradan karpuz alıp gidiyor. Hızlı giden araçlara dikkat etmiyor. Buradan geçen arabalar  120-130 km hızla buradan geçiyor. Burada devlet tezgahı kaldıracağına Karayollarını düzeltmesi gerekiyor. 250-300 metrede bir tabela koyması, sürücüleri uyarması lazım. Bütün yollarda radar var burada neden yok?  Tabela koyamıyorsa üst geçit yapsın bütün dünya devletlerinde böyle. Bu karayollarının suçu. Şuraya bir radar koysun, kontrol etsin. Doğru düzgün kontrol etmiyor ifadelerini kullanan Akçay şöyle konuştu.

Akçay, "En azından karayolları bu yola bir düzen vermesi lazım. Şu çizgiyi çekmiş karayolları tabelayı koymamış, bu mu adalet? Bir yayanın ayağını bu çizgiye attığı zaman arabanın mutlaka durması lazım, yayanın durup durmayacağını bilemezsin. Burada insanın ayağının dibinde bile durmuyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle uygulama yok. Hiçbir ülke Türkiye’nin yaptığını yapmıyor. Belediye kendisini denetlemiyor. İşini yapmıyor. Avrupa’da denesinler, yapamazlar 10 dakika sonra belediye geliyor ceza yazıyor, burada nerede kimsenin umurunda değil? Avrupa’da çocuk arabalarına özel yol yapıyorlar, bizim Türkiye’de bunu mu yapacaklar? Buradakiler hiç kurallara uymuyorlar. Buradakiler dükkanının  önüne araçlar park etmesin diye sandalyelerini koyuyorlar buda mı kanun?

Vatandaş Akçay, "Çarşamba şehir merkezinde araç yayanın dibine kadar gelip durmak zorunda kalıyor. Yaya dönüp arabaya bakıp devam ediyor. Çünkü ne yapsın kaldırımlar esnaflar tarafından işgal edilmiş. Kaldırımları şehir içinde de Avrupa standardına acil şekilde kaldırımlar da sorun çözülmeli. Elbette ki şehir içinde ki kaldırımlar, tezgahlar düzeltilmeli ki sonra buralara kadar gelsinler. Herkes görevini layığı ile yapmalı" diyerek konuşmasını tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber