BBP’de Başkana “SAĞLAM ŞOK!”

BBP’de Başkana “SAĞLAM ŞOK!”
Büyük Birlik Partisi (BBP) Çarşamba İlçe Başkanlık kongresinde Başkan Ertan Sağlam’ a karşı yeni rakiplerin çıkacağı, muhtemel rakipleri ise Genel Merkez destekli iddiaları şaşkınlık oluşturuyor.

Büyük Birlik Partisi (BBP)  Kongrelerinin başlaması ile birlikte Çarşamba İlçe kongresinin 23 Şubat 2020 tarihinde yapılacak olan ilçe başkanlık seçimleri öncesi Başkan Ertan Sağlam’ a karşı güçlü ve genel merkez destekli rakiplerin çıkacağı iddia ediliyor. Çarşamba İlçe kongresi öncesi Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanlığına 2 yıl önce atama ile başkan olan Yüksel Yiğit’in Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirdiği ilk kongrede aday olan Ertan Sağlam üyelerin çoğunluğunun desteği ile seçimden BBP Çarşamba İlçe Başkanı olarak çıkmıştı.

Başkanlığa seçilmesinin hemen ardından başarılı çalışmaları ile kısa sürede dikkat çeken Başkan Ertan Sağlam, çalışmalarının karşılığını 31 Mart Yerel seçimlerinde Çarşamba Belediye Başkan Adayı olarak elde etmişti. Seçimlerde Belediye başkan adayı olarak yarışmış ve kısa sürede en güçlü rakipleri AK Parti + MHP’nin oluşturduğu “Cumhur İttifakının” ile Millet ittifakını oluşturan CHP + İYİ Parti adayları ile yarıştı. Seçim süresince büyük başarıya imza atan Sağlam, seçim sonunda % 6.38 oran ve toplamda 6.313 oy alarak Büyük Birlik Partisinin (BBP) gelmiş geçmiş en başarılı ismi olarak dikkat çekti. Bu başarı muhalefet partilerinden çok, parti içinde ki muhalifler arasında önce sevinç sonra tedirginlik oluşturduğu iddia ediliyor.

Alınan başarılar sonrasında Genel Merkez tarafından yakından izlenirken edinilen bilgilere göre Genel Merkezden Başkan Ertan Sağlam’ın daha güçlü bir konuma  görevlendirilmek üzere merkeze çekileceği iddiaları üzerine başkan Ertan Sağlam’ın yeniden seçilememesi, aday yapılmaması için yoğun baskı ve çalışmaların başlatıldığı bu nedenle de 23 Şubat 2020 de yapılacak kongrede başka aday isimlerin çıkması için muhalefet kanat tarafından çalışmalar yapıldığı iddiaları parti içinde gerilimlerin yaşandığı şeklinde yorumlanıyor.

Gazetemize ulaşan bilgilere göre; Genel Merkeze yakın isimlerden mevcut yönetimde Başkan Yardımcısı ve eski Alperen Ocakları Başkanı Ali Kemal Totuk, eski ve onursal başkanlardan ve Samsun İl Başkanlığına adı geçen eski İlçe başkanı ve Belediye Başkan Adaylarından Hüseyin Köz ile birlikte bazı ismi gizlenen ve Genel Merkezle irtibatta olan birkaç ismin kongrede aday olacağı iddiaları gündeme oturdu.

Siyasette seçimlere rakip adaysız girildiği son yıllarda Ertan Sağlam’ın hızlı yükselişine tepki olarak kongrede yeni adayların çıkacak iddialarına mevcut ilçe başkanı ve Kongrede yeniden aday olan BBP İlçe Başkanı Ertan Sağlam, “Bu bir bayrak yarışıdır. Bizim davamız Nizami alem ilahi kelimatullah davasıdır. Bu davaya inanmış, Muhsin Yazıcıoğlu Liderimin yolundan ayrılmaz ve cesur yürüyecek herkes her partili aday olabilir. Biz işimize bakıyoruz. Çarşamba ve Büyük Birlik Partisi, Genel Başkanım Mustafa Destici’nin arkasından bu dava ile ilerlemek. Bu yolda sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bizim derdimiz milletimizin derdidir. Milletimizle dertlenip, milletimizle gülmek için bu yola baş koyduk. Bu kongrede bu duygu ve düşüncelere sahip her şey milletin refahı ve huzuru için olacak şekilde çalışacak herkesin aday olmasını büyük sevinçle karşılıyor aday adayı olacak tüm partililerime şimdiden teşekkür ediyor başarılar diliyorum. Özgür, demokrasi şöleni Büyük Birlik Partisi kongresine tüm partililerimizle birlikte Çarşambalı halkımızı da davet ediyorum” ifadeleri ile siyasette bu olayların normal olduğunu ve bu kongrenin de bir yarış olduğunu kazananın yine de partisinin olacağını ifade etti. .

 HABER- FOTO: Nurhan GÜZEL- Yağmur AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber