Başkanlar takla atmadı ama broşür dağıttı

Başkanlar takla atmadı ama broşür dağıttı
İl Emniyet ve İlçe Emniyetin beraber yürüttüğü “GÜVENLİ BİR YOLCULUK İÇİN EMNİYET KEMERİ PROJESİ” 2. Gününde bu defa STK Başkanları broşür dağıtırken vatandaşlardan ve öğrencilerden yoğun ilgi dikkatlerden kaçmadı.

baskanlar-takla-atmadi-ama-brosur-dagitti-(1).jpg


Bakkallar Odası başkanı İsa Acar, Fırıncılar Odası Başkanı Esat Akkaya ve ilçede bulunan diğer STK Başkan ve yöneticileri ile birlikte Belediye meydanında araç sürücülerine broşür dağıtarak şoförleri emniyet kemeri konusunda bilgilendirdiler. Başkanlar, Emniyet kemeri takmayan sürücülere ikaz da bulundular. Simülasyon aracı yanında öğrencilerin de bulunduğu esnada meydana gelen engelli bir genci gören Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, gençle kısa bir sohbet etti. Salıpazarı Çarşamba yolunda kaza yaptığını ve o nedenle engelli olduğunu dile getiren engelli gençle yaptığı sohbet sonrasında Serdar, "Hiç hoş bir örnek değil belki ama birebir emniyet kemeri takmaması nedeni ile engelli kaldığını anlatan ve yaşadıklarını bilen birisi olarak toplum üzerinde daha da etkili olursunuz. Böyle bir kazayı ve durumu kimse istemez. Geçmiş olsun" dedi.

baskanlar-takla-atmadi-ama-brosur-dagitti-(2).jpg

Başından geçen kazayı anlatan engelli genç ise, "Aracımla Salıpazarı'n dan gelirken emniyet kemeri takmadım. Şuanda görüyorsunuz nasıl olduğumu. O nedenle diyorum ki; Emniyet kemeri candır, hayat kurtarır. Bazı şeyleri kaybetmeden değerini bilmek gerekir. Ben takmadım bu hale geldim, herkes emniyet kemerini mutlaka kullanmalı" şeklinde düşüncelerini ifade ederek emniyet kemerinin önemini vurguladı

baskanlar-takla-atmadi-ama-brosur-dagitti-(3).jpg

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, “Ülkemizde yılda 10 bin kişiden fazla insan hayatını kaybediyor 270 bin kişide yaralanıyor. Yapılan bilimsel araştırmalara göre eğer emniyet kemeri takılı kazalarda ölümler %45 oranında azalma oluyor yaralanma ise %50 azalma civarında bir azalama oluyor.

baskanlar-takla-atmadi-ama-brosur-dagitti-(4).jpg

Ayrıca emniyet kemeri talkı olmadan yapılan kazların %25’lik kısmında insanlar camdan dışarı fırlıyor. Bütün bu rakamlar insanlarımızın hayatlarını bile bile hiçe saydığını gösteriyor. Bizim için her vatandaşımızın canı değerlidir. Herkesin kendi canı değerlidir. Mutlaka emniyet kemeri takılmalıdır. Ceza keserek değil, gönülden isteyerek emniyet kemeri takılmalıdır. Çünkü herkesin hayatı, yani canı kendisi için tatlı ve değerlidir. Canınıza değer veriyorsanız, Emniyet kemeri takarsınız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber