Başkan Yılmaz: “Operamız Samsun’un Prestij Ögesi”

Başkan Yılmaz: “Operamız Samsun’un Prestij Ögesi”
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Selman Ada ve Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Mehmet Ortaç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Bazı ziyaretlerde bulunmak ve Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nde incelemeler yapmak için Samsun’a gelen Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Selman Ada, Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Mehmet Ortaç ile birlikte Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ziyarette bulundu.

Başkan Yılmaz’la Samsun devlet Opera ve Balesi çalışmaları konusunda sohbet edip bilgi veren Ada, aynı zamanda Genel Müdürlükleri tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen ve hedeflenen projeler konusunda da Başkan Yılmaz’ı bilgilendirdi.

Başkan Yılmaz, Türkiye’de bulunan 6 Devlet Opera ve Balesinden birisinin ve Karadeniz’in terk Opera ve Bale Müdürlüğü’nün Samsun’da bulunduğunu hatırlatarak, “Devlet Opera ve Balemiz Samsunumuz için önemli bir prestij ögesidir. Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin bir şehirde Devlet Opera ve Balesi’nin varlığı o kentin imajına önemli katkı verir. Biz de hem böyle bir sanat yuvasına sahip olmanın, hem de işini iyi yapan bir Devlet Opera ve Balesi’ne sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Dikkat ediyorum bu değerli sanatçıların ortaya koyduğu her eser büyük bir beğeni ve ilgiyle takip ediliyor. Bu önemli kurumun, Samsun’un kültürel ve sosyal yaşamına getirdiği hareketlilik ve verdiği katkı için hem Sayın Selman Ada’ya hem de Samsun Opera ve Balesi Müdürümüz Sayın Mrhmet Ortaç Bey’e şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz