BAŞKAN YILMAZ KESİN KONUŞTU!

BAŞKAN YILMAZ KESİN KONUŞTU!
YOLLAR YA-PI-LA-CAK!

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan Muhtarlar Derneği geçtiğimiz hafta yapılan kongre sonrasında birlik-beraberlik yemeğinde bir araya geldi.

baskan-yilmaz-kesin-konustu!-(3).jpg

Çarşamba ilçesinde bir restoranda düzenlenen yemek programına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun İl Jandarma Alay Komutanı Alb. Hacı Demirezen, Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Hüseyin Edis, Çarşamba İlçe Kaymakam Vekili Can Kazım Kuruca, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Ünal, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.

baskan-yilmaz-kesin-konustu!-(8).jpg

Programda katılımcılara teşekkürlerini sunan Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Veysel Oduncu, "Kuruluşu  geçmişe dayanan derneğimiz geçtiğimiz hafta kongreden geçti. Kongrede Çarşamba ilçemizde buluna  iki muhtarlar Derneğimiz birlik oldu. Tek dernek çatısı altında buluştu. Bugün de bu birlikteliği perçinleşmiştirmeyi düşündük. Katılan muhtarlarımıza teşekkürler sunarım."dedi.

baskan-yilmaz-kesin-konustu!-(4).jpg

Başkan Oduncu'nun konuşmasından sonra konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Birlik beraberlikler yürekte olmalıdır. Lafta kalmamalıdır. Son günlerde ülke olarak ihtiyaç duyduğumuz beraberlik Çarşamba ilçesinde muhtarlarımız tarafından gerçekleştirilmiş iki dernek dönüştürülmüş ve tek dernek çatısı altında bir araya gelmişler. Onları yürekten kutluyorum. Bizleri birbirimize düşürmek isteyenlerin daha çokluğu, daha fazla gevezeliği, daha fazla vesvesesinin olduğu bir ortamda birlik ve beraberlik ruhunu taşıyan insanların elini taşın altına koyması gerekiyor." dedi.
baskan-yilmaz-kesin-konustu!-(6).jpg
Başkan Yusuf Ziya Yılmaz konuşmasında yol yapımı konusunun sık sık gündeme getirilmesinin kendisinin dikkatini çektiğini belirterek, “Burada ki muhtarlarımızın güvenini almak gerçekten onru verici bir duygu. Bu güvenin gereğini de yapmak bizim en temel görevimizdir. Ancak söylemek istediğimi önemli bir konu var. Çarşamba’nın işi gücü bittide sadece yol sorunu mu kaldı? Bir yol meselesidir gidiyor.Çarşamba ilçesinde bozuk yollarımız var. Ancak bu yol meselesini çözeceğiz. Şüpheniz olmasın. Beton yol çalışmalarımız gerçekleştiriliyor. Buraya gelmeden önce Kuru Beton ile yapılmış  yolu test ettik. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artık yol sıkıntılarını aşalım. Mahallelerimizin ekonomi sıkıntılarına, üretimlerinde ki problemlerine yönelmeliyiz.” İfadelerini kullandı.
baskan-yilmaz-kesin-konustu!-(1).jpg
Yılmaz’ın ardından konuşan Samsun Milletvekili Fuat Kökaş, “Demokrasi önce ailede ve mahallede başlar. Evde ve mahallede demokrasi kültürü ne kadar güçlenirse, ülkenin tamamında da bu kültür gelişir, güçlenir, standartları o kadar yükselir. Bu anlamda mahallemizin seçilmiş muhtarları, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapıyorlar. Muhtarlıklarımız sadece en küçük idari birim olma vasfını taşımakla kalmıyorlar, aslında demokrasinin özünü teşkil ediyor. Bu anlamda muhtarlarımıza büyük önem veriyoruz. Bizler halkımızın sizlere ilettiği talepler doğrultusunda en iyi hizmeti götürmek adına çalışmalarımızı sürdürmeye gayret gösteriyoruz." Şeklinde konuştu.
baskan-yilmaz-kesin-konustu!-(7).jpg
Programa katılan Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, “Türkiye’nin bugünlerde en çok ihtiyacı olduğu konuyu başarmamız bizleri mutlu etmekte. Samun Milletvekilleri olarak 7 Haziran seçimleri sonrası bir araya geldik. Samsun için el ele vermemiz gerektiğinin fikrini ortaya sunduk. Bu düşüncede hem fikir olduk. Bölgenin sıkıntılarını yakından biliyoruz. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımıza hak vermekteyim. Avrupa yol sorununu 1960’lı yıllarda çözdü. Bizler halen daha yol sorunu konuşuyoruz. Köylerimizde beton yollara ağırlık veriliyor. Bu konuda daha geniş çalışmalar yapılmalı. Buradan sizlere Milliyetçi Hareket Partisi’ni temsilen şu sözleri söylemek istiyorum. İktidara gelmemiz halinde Büyükşehir Yasası’nı kaldıracağız. Bu uygulanan yasa yerel yönetimleri güçlendirmeliydi ancak bu olmadı. Bugün Samsun Büyükşehir Belediyesi binlerce köye hizmet vermek zorunda. Bu da ağır bir yük demek. Bu konuyu her alanda anlatmaya çalışacağız.” Diyerek bölgede ki verimli ovanın Fındık ve Kavak ağaçları ile tüketilmemesi gerektiğini farklı tarım ürünlerine yönelmesi gerektiğini belirtti.

Programda son olarak konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, Samsun’da bir ilkin denendiğini söyleyerek, “ Yol problemleri bu kadar sık sık gündeme getirilmemeli. Ömür biter, yol bitmez. Samsun’da ki bozuk yollarımız için bir ilk deneniyoruz. Çimento ile karıştırılmış, su oranı düşük kuru beton ile yapılmış yollar yapıyoruz. Yapacağımız çalışmalarla bu sıkıntıları aşmayı hedefliyoruz.” Cümlelerini dile getirdi.

Program yapılan konuşmaların ardından son buldu.

baskan-yilmaz-kesin-konustu!-(2).jpgbaskan-yilmaz-kesin-konustu!-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber