TRT’den Ayvacık Belgeseli

TRT’den Ayvacık Belgeseli
TRT Haber kanalında yayınlanan Yoldan Çık programı için TRT , Samsun'un Ayvacık İlçesinin tarihi ve kültürel dokularını ön plana çıkarmak amaçlı belgesel çekimi yaptı.

4 gün boyunca İlçenin doğa güzelliklerini ve tarihi yerlerinin çekimini yapan TRT ekibi İlçede gün ışığına çıkarılması gereken tarihi su değirmeni, Çayırlı yaylası eski mezarlığı, eski ahşap camiler ve evler, günümüzde hala kalıntılarına rastlanan kızlar kalesi, Hasan Uğurlu Barajının yapımında Japonlar tarafından yapılan şato gibi tarihi yerlerin yanı sıra İlçede halen yapımı devam eden Cecim Kilimi dokumacılığını da ekranlara taşıyacak.

TRT ekibi flycam ile havadan çekim yaparak İlçenin doğa güzelliklerini de ekranlara yansıtacak. Turizm Bölgesi olması sebebi ile son 2 yılda tanıtım noktasında birçok çalışmaların yapıldığı İlçede misafirleri büyüleyen bakir doğasının yanı sıra tarihi ve kültürel dokuları ile de göz dolduracak. Belediye Başkanı Mustafa Belur’u makamında ziyaret eden TRT ekipleri ilçedeki  çekimlerde yapmış olduğu katkılarından ve misafirperverliğinden dolayı Başkan Belur'a teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Mustafa Belur "Öncelikle sevgili TRT ekibini İlçemde ağırlamaktan son derece memnunum. Hoş geldiniz. Bizler 2009’dan itibaren İlçemizin güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak için canla başla çalışıyoruz. İlçemizin doğası güzelliğinin yanı sıra tarihi ve kültürel yapıları da son derece önemsediğimiz bir konu. Tarihimize sahip çıkarak geçmişle geleceğin buluşması adına İlçemizin belirli bölgelerinde bulunan tarihi yapılarımızı ( Kızlar Kalesi, eski ahşap camiler ve evler ) Kültür ve Turizm Bakanlığının katları ile koruma altına alarak kaybolmasına engel olup geleceğimizle buluşturuyoruz. TRT ekibinin İlçemizin tarihi ve kültürel öğelerini ekranlara yansıtacak olması İlçemizin tarihinin bilinmesi açısından önemli bir tanıtım olacak ve bu konudaki çalışmalarımıza katlı sağlayacaktır" dedi.

İlçenin birçok önemli özelliğinin yansıtılacak olduğu belgesel programı önümüzdeki haftalarda TRT Haber kanalı Yoldan Çık Programında ekranlara gelecek.

trt’den-ayvacik-belgeseli-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel