Başkan Yılmaz halasının vasiyetini yerine getirdi

Başkan Yılmaz halasının vasiyetini yerine getirdi
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, halası merhume Hacı Şükriye Işık’ın vasiyetini yerine getirerek, onun adını taşıyan anaokulunun açılışını yaptı

Programın açılış konuşmalarını Hacı Şükriye Işık Anaokulu Müdürü Esma Hatip ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Rahmi Ünal yaptı. Daha sonra konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Okullaşma noktasında İlkadım ilçesinde çok ciddi anlamda temeller atıldı ve önümüzdeki günlerde de açılışlarını yapacağız. Anaokulumuzun yanına güzel birde park yapılmış. Başkanımıza buradaki eğitim yatırımları için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de iş adamlarımızı yeni yatırımlara yönlendirmesini temenni ediyorum” dedi.

“Vasiyeti yerine getirdim”

Konuşmasına Hacı Şükriye Işık’ın hayatını anlatarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Hacı Şükriye halam sağlık durumu kötüleştiği zaman bana bir avukat getirmemi, kendisine ait olan 3 daireyi satmamı ve hayır işinde kullanmamı istedi. Vasiyetnameyi hazırladık. Daha sonra Şükriye halamın vefatından sonra vasiyetnamenin gereğini yerine getirdik. Onun 3 dairesini sattık. Buradaki 4 dönümlük alanda bir dönümünü bu okulu inşa etmek için kullandık. Geri kalan 3 dönümde, Şükriye halanın dairelerinden kalan para yetmese de Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile burada 3 dönümlük bir park yaptık. Anaokulunda da 4 derslikten her biri 25 kişilik sınıflar yaptık. Sabah ve öğlenci gruplar halinde de yaklaşık 200 çocuğumuzu içinde barından bu okulu inşa ettik. Bunları 1 yılın içerisinde yaptık. Şükriye halanın omuzlarıma yüklediği vasiyetin sorumluluğunu yerine getirdiğim için mutluyum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir