Bu sene 15 bin 200 öğrenci yüzme öğrenecek

Bu sene 15 bin 200 öğrenci yüzme öğrenecek
Başbakan Binali Yıldırım’ın övgüyle bahsettiği ve Samsun Valiliği ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile yürütülen “Ge

2 sene önce başlayan ve ilk senesinde 480 öğrenci, geçen sene 10 bin 300 ilkokul öğrencisinin yüzme öğrendiği “Geleceğe Kulaç Atıyoruz” projesi bu senede devam ederek 15 bin 200 ilkokul 2. ve 3. sınıf öğrencilerine yüzme öğretecek.

Proje hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “Projemiz hakkında Başbakan Binali Yıldırım övgüyle bahsetti. Bizde bunu her geçen yıl daha da geliştiriyoruz. Projemizin ilk senesinde 480 öğrenci, ikincisi senesinde de 10 bin 300 ve bu sene de 15 bin 200 olmak üzere toplam 25 bin 980 ilkokul öğrencisine yüzme öğretmiş olacağız. 2016-2017 eğitim öğretim sezonu içerisinde 15 bin 200 ilkokul öğrencisinin yanı sıra 280 gönüllü öğretmenimize de yüzme öğretilecek. Bu sene ayrıca 15 bin 200 öğrencinin içerisinden yaklaşık olarak 400 öğrenci de profesyonel olarak yetiştirilecek” dedi.

bu-sene-15-bin-200-ogrenci-yuzme-ogrenecek1.jpg

Öğrenciler ve öğretmenlerin projenin faydalı bulduğunu belirten Esen, “Öğrencilere yapılan anketler sonucunda projeye katılan yüzde 71 öğrencinin derslerinde dikkatinin arttığı tespit edildi. Ayrıca öğrencileri okullarından alıp yüzme havuzuna taşıma işi Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük bir özveri ile yapılmaktadır. Halk Sağlığı Müdürlüğümüzde öğrencilere havuz hijyeni, obezite ve sağlıklı yaşam, sporun sağlığa katkıları ile spor yapılırken beslenme konularında bilgi veriyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim