Başkan Uçar, "CEZALARLA SUSTURAMAZLAR"

Başkan Uçar, "CEZALARLA SUSTURAMAZLAR"
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Tekerlekli Sandalye 2. Ligi’nde büyük zorluklar içerisinde mücadele eden ÇABES Tekerlekli Sandalye takımına verilen cezalara deplasman maçı yolculuğuna çıkarken gösterilen tepki dikkat çekti

Tekerlekli Sandalye 2. Ligi’nde büyük zorluklar içerisinde mücadele eden Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü (ÇABES) Tekerlekli Sandalye takımı bu hafta deplasmanda oynayacakları 68 Aksaray Belediye Engelli basketbol takımı ile oynanacak olan maça Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürlüğünce tahsis edilen engelli otobüsü ile maç yolculuk hazırlıkları esnasında yaptıkları açıklamalar dikkat çekti.

Federasyonun verdiği cezaya tepki olarak ilk açıklama (ÇABED) Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı ve ÇABES oyuncularından Kerim Deniz, "Allah izin verirse Aksaray' a gidiyoruz. Aksaray'da da Allah izin verirse Paşalar gibi yenilip geliyoruz. Takımın yarısı 10 maç ceza aldı. Yani engelli değil, cezalıyız. " şeklinde federasyonun haksız cezalarına tepki olarak yorumlandı.

Aynı hazırlıklar sırasında (ÇABES) Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Uçar ise tepkilere ve sorulan sorulara cevap verirken 'ceza alanları mı görmek istiyorsunuz. Burada arkadaşlar' şeklinde esprili tepki göstererek şunları dile getirdi. Başkan Uçar, "Takımın Antrenörü olarak 5 ay hak mahrumiyeti, 3 bin lira da para cezası almamıza rağmen, hak etmememize rağmen, engeli ile empati kuramayan asıl kafadan engelli insanların bize vermiş oldukları bu cezalara rağmen biz yılmadan bu mücadeleye devam ediyor   bu sporu sonuna kadar yapmaya kararlıyız. Susturamazlar" dedi.

Federasyon ÇABES’li oyuncuları tarihi cezalarla birlikte resmen katletti. ÇABES'li basketçiler Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç 'a seslenerek, "Bakanım bizi bitirmelerine izin verme!" şeklinde yardım çağrısında bulundular.

HABER-FOTO: Nevzat AKKAYA- Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber