Başkan Semiz’den Çağrı

Başkan Semiz’den Çağrı
Anadolu Gençlik Derneği Çarşamba İlçe Başkanı Mesut Semiz, Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programına davette bulundu

Anadolu Gençlik Derneği Çarşamba İlçe Başkanı Mesut Semiz, 31 Aralık gecesi Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, tüm ülke genelinde Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği programa tüm halkı davet etti.

“Biz birbiri ardına gelen gündüz ve gecelerin, haktan ve adaletten yana olmak için bir imkân olduğuna inanıyoruz”
Bu tür programları düzenlerken fethin hicri-miladi yıldönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmaktan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdinde olduklarını dile getiren Başkan Semiz, “Biz birbiri ardına gelen gündüz ve gecelerin her insan için iyiden, doğrudan, faydalıdan, haktan ve adaletten yana olmak için bir imkân olduğuna inanıyoruz. Yine biz iki günü birbirine eşit olanın ziyanda olduğuna inanıyoruz. Her yeni gün yaptığımız iyiliklere, güzelliklere, faydalı ve doğru işlere daha fazlasını katma imkânımız var ve biz ulaştığımız zaman nimetinin bu yönde kullanılması gerektiğinin bilincindeyiz.Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. Fetih ruhunu ve hissiyatını birlikte yaşayabilmek ve manasını idrak edebilmek amacıyla31 Aralık 2023Pazar günü ülke genelinde gerçekleştireceğimiz “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programlarımıza tüm halkımızı davet ediyoruz. Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam ordularınca Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri-miladi yıldönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmaktan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz.” İfadelerini kullandı.

Tüm ülke genelinde 31 Aralık Gecesi düzenlenecek olan programa tüm halkı davet ettiğini dile getirerek, “Fetih ruhunu ve hissiyatını birlikte yaşayabilmek ve manasını idrak edebilmek amacıyla31 Aralık 2023Pazar günü ülke genelinde gerçekleştireceğimiz “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programlarımıza tüm halkımızı davet ediyoruz.” Diye konuştu.

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber