Başkan Kefeli’ye Büyük destek

Başkan Kefeli’ye Büyük destek
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasının, İlkay 2 Düğün Salonu’nda düzenlemiş olduğu yemekli istişare toplantısına yaklaşık bine yakın kişi katıldı.

 

Haber-Foto: Serkan KARAHAN

Sinevizyon gösterisi ile başlayan toplantı, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Kefeli’nin konuşması ile devam etti. Başkan Kefeli’nin konuşması sık sık alkışlarla kesilirken, dinleyicilerden büyük destek aldı.

ÇTSO Başkanı Yusuf  Kefeli  yaptığı konuşmasında, “Yaklaşık 10 yıldır, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Sinevizyon gösterisinde de izlediğiniz üzere, bu 10 yıllık dönem içerisinde birçok hizmeti ve faaliyeti gerçekleştirdik.

‘Bizim karşımıza aday çıkmış olmasından bir rahatsızlığımız da yok’

Gelecek 4 yıl için de ise, başta organize sanayi bölgesi olmak  üzere, önemli projelere imza atacağız. Malumunuz 9 Mayıs Perşembe günü seçimlerimiz yapılacak. Elbette ki, seçimlerde birden fazla adayın olması demokratik kurallar gereğidir. Odamıza üye olan herkes aday olabilir. Bizim karşımıza aday çıkmış olmasından bir rahatsızlığımız da yok.

Ancak; ben isterdim ki aday olan kişiler, gerçekten hizmet etme amacında olsun ve projeleri bulunsun. Bu projelerini anlatsın, projelerimiz yarışsın. Ocak ayında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday olmayacağını ve hizmetlerimizden memnun olduğunu söyleyen arkadaşımız birilerinin talimatıyla karşımızda adaylığını açıklamışlardır.

‘birilerinin emriyle aday olanlar, boş vaatler ve karalama kampanyalarıyla üyelerimizi kandırmaya çalışmaktadırlar’

Ama, hiçbir projesi  olmadığı halde, birilerinin emriyle aday olanlar, boş vaatler ve karalama kampanyalarıyla üyelerimizi kandırmaya çalışmaktadırlar. Gazetelere yaptıkları açıklamalarda, “Sağnak sağnak fon yağıyor, bizde seyrediyoruz” diyorlar. Peki ben şimdi sizlere soruyorum. Aday olan bu şahıs, ilçemizde iki dönem üst üste iktidar partisinin başkanlığını yaptı. Bu fonlar yağarken, acaba  neredeydi. Çarşamba için elle tutulur gözle görülür ne yapmıştır.

Diğer taraftan, Tübitak’ın fonlarından bahsetmiş. Tübitak’ın fonlarından faydalanabilecek, teknik kapasiteye sahip ilçemizde hiç bir sanayi kuruluşu yoktur. Peki neden bunları yazıyor. Çünkü bu konularda bir bilgisi yok. İnternetten kopyalamayla bu işler olmaz.

Kendi hazırladığı delege listesinin dahi, oylarını alamayan devrik bir siyasetçidir

Adaylığını ilk açıkladığı dönemde de, üyelerimize  AB projesi hazırlıyordu. Ama biz AB hibe projelerinin tamamına yakınının kar amacı gütmeyen kuruluşlara verildiğini açıklayınca bu yalanından vazgeçti. Kısacası yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış. Zaten bu arkadaşımızın  nasıl biri olduğunu tüm Çarşamba biliyor. Kendi hazırladığı delege listesinin dahi, oylarını alamayan devrik bir siyasetçidir.

İlçe Başkanlığı döneminde, telefonlara dahi bakmayan, kendisini yok dedirten bu arkadaşımız, şimdi herkesi öpüp kucaklayarak, seçim kazanabileceğini zannediyor. Devrik bir Siyasetçi olduğu içinde, siyasetten gelen alışkanlıklarını bir kenara bırakamamış, maalesef, boş vaatlerde bulunmakla yetinmiyor, yapılan hizmetleri yok sayıp, bizlere de iftira atarak karalama kampanyası yapıyor.

Beni, çok uzun dönem başkanlık yaptı diye eleştiren arkadaşımız, neden iki dönem ilçe başkanlığı yaptıktan sonra tekrar seçimlere girmiştir. Yapmış olduğumuz icraatları anlatan, bir faaliyet raporu hazırladık, reklam kitapçığı dedi. Çarşamba da bu arkadaşımız  kadar reklamı seven başka biri var mı acaba. İnsanları yoldan çevirip fotoğraflarını çeken ve internet sitelerinde yayınlayan bu arkadaşımızın yapmış olduğumuz hizmetlere reklam demesi çekememezlik ve hasetlikten başka bir şey değildir.

Tutturdu, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nın hiç AB projesi yok diye. Bu arkadaşımızın  İlçe Başkanlığı döneminde, Biz, Ziraat Odası, Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Muhtarlar derneğiyle, Çarşambanın ilk AB projesini hazırlarken neredeymiş, bir toplantımıza dahi katılmamıştır.

Bu projemizin haricinde, Çarşamba Belediyesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesiyle 2 adet daha proje hazırladık. Utanmadan sıkılmadan, gazetelerde Şahsıma ait şirketlerin, seçimde oy kullanmak üzere kurulduğu iftirasını atıyor. Benim Ticaret ve Sanayi Odasına  kayıtlı 3 adet şirketim var. Bunların, tamamının üyeliği  Ahmet Yılmaz’ın şirketlerinden daha eskidir.

Ben koltuğa çiviyle çakılmadım

Burada en yakın üyeliği 10 yıl öncesine dayanan şirketlerime seçimde oy kullanmak için kuruldu demek, ayıptır. Ben koltuğa çiviyle çakılmadım. Karşımızda gerçekten bu işi layığıyla yapacak bir arkadaşımız olsa, kendi ellerimle teslim ederim. Ama birilerinin emrinde aday olan ve geçmişteki ilçe başkanlığı döneminde, Çarşamba için elle tutulur en ufak bir eser dahi bırakamayan bu arkadaşımıza, 10 yıllık emeğimizi de teslim etmeyeceğiz.

‘okul başkanlığı teklif edilse, oraya da aday olur sanıyorum’

Ben bu işe zaman ayırıyorum. Her gün muhakkak oda da oluyorum. Tüm  üyelerimizde telefon numaram var. Telefonlarım 24 saat açık. Bana her isteyen ulaşabiliyor. Ama bu arkadaşımıza ulaşmanız mümkün değildir, İlçe Başkanlığı  döneminde ki tavır ve tutumlarını iyi biliyorsunuz, seçildikten sonra hiç kimseyi tanımaz. Benim ise  etikete ihtiyacım yok. Sırf gündem de kalmak için aday olan, bir kişi var karşımızda, okul başkanlığı teklif edilse, oraya da aday olur sanıyorum.

Biz odaya siyaseti sokmadık. Her partiye kapımızı açtık, aynı uzaklıkta ve yakınlıkta olduk. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nı siyaset üstü bir kurum haline getirdik. Meclisimizde her siyasi görüşten arkadaşlarımız var. Onlarla gurur duyuyoruz. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası  üyelerine en güzel hizmetleri vermek ve Çarşamba ekonomisine ivme kazandırmak için, genç ve dinamik arkadaşlarımızla sizlere yeniden  hizmet vermeye talibiz.

‘Oy pusulamızın rengi de mavidir’

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Oy pusulamızın rengi de mavidir.  Tüm üyelerimizin her zaman olduğu gibi, bizlere desteklerini bekliyoruz. Odanıza sahip çıkın ve muhakkak oy kullanmaya gelin. Bu duygu ve düşüncelerle, sözlerime burada son verirken, hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum. Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Toplantı ÇTŞO Başkanı Yusuf Kefelinin konuşmasının ardından son buldu.

 Diğer Görseller İçin Tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber