Başkan doğan ‘rekor’ kırdı!

Başkan doğan ‘rekor’ kırdı!
31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi’nde seçmen Pazar günü sandık başına giderek mahalli idarecilerde tercihini yaptı

Henüz resmi olmayan sonuçlara göre; Türkiye genelinde 57 milyon seçmenden 48 milyonunun oy kullandığı, Çarşamba’da ise 101 bin 777 seçmenden 88 bin 318’inin oy kullandığı Yerel Seçim’de Çarşamba’nın yeni belediye başkanı 61 bin 824’lük rekor bir oy ile Halit Doğan oldu.

SAMSUN’DA SEÇMEN ‘MUSTAFA DEMİR’ DEDİ
Pazar günü 30'u büyükşehir, 81 il, 922 ilçe ve 386 beldede 8 bin 270 aday yarıştı. Ülke genelinde kritik illerin halen konuşulduğu ortamda Samsun ve ilçelerinde sonuçlar seçimden birkaç saat sonra belli olmaya başladı. Samsun’da Cumhur İttifakı’nın adayı olan Mustafa Demir, 837 bin 350 seçmenden 370 bin 769 oy alarak Büyükşehir Belediye Başkanı olurken, en yakın rakibi olan Millet İttifakı adayı olan Hayati Tekin ise 212 bin 963 oy aldı. MHP’den ihraç döneminden itibaren çokça gündeme gelen ve herhangi partiden aday olmayacağını belirterek Bağımsız olarak yola çıkan Erhan Usta ise 168 bin 418 seçmenin tercihi oldu. Yine Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Bağımsız Türkiye Partisi Adayı Bekir Uslucan 13 bin 429 oy, Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Salih Şen 12 bin 320 oy aldı.

ÇARŞAMBA’DA REKOR OYLA HALİT DOĞAN
Samsun’da Cumhur İttifakı %47’lik oy oranı yakalarken, Millet İttifakı %26’lık oy oranı ve diğer partilerin toplamı %25,98 oy oranı almış oldu. Çarşamba ilçesi, Samsun’un İlçeleri arasında en yüksek oy oranını elde eden ikinci ilçe olurken, Çarşamba ve AK Parti tarihinin en yüksek oyunu alarak Belediye Başkanı olan isim ise Halit Doğan oldu. Cumhur İttifakı’nın adayı olarak yaklaşık 60 gün boyunca sahada çalışma yapan ve halka iç içe olan Halit Doğan, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre 61 bin 824 oy sayısı ile seçmenin %74,42’ünün tercihi oldu. Başkan Doğan’ın en yakın rakibi olan Millet İttifakı’nın adayı Altan Karabulut 12 bin 350 oy ile seçmenin %14,87’inin tercihi oldu. Büyük Birlik Partisi’nden aday olarak sahada yoğun çalışmalarıyla sandıkta seçmenin karşısına çıkan Ertan Sağlam 4 bin 814 oy ile seçmenin %5,80’inin tercihi oldu. Saadet Partisi adayı Sebahattin Sancar ise Bin 999 oy ile %2,41’lik oy yüzdesi elde etti.

AK PARTİ İLKADIM VE ATAKUM’DA KAYBETTİ
Sonuçları en şaşırtıcı ve AK Parti adına buruk sevinç yaşatan durum, Samsun için iki önemli ilçe olan İlkadım ve Atakum İlçeleri’nin kaybedilmesi oldu. İlkadım’da mevcut başkan Erdoğan Tok’un yeniden aday gösterildiği seçimde başkanlığı önceki dönem belediye başkanlığı görevi yapan İYİ Parti Adayı Necattin Demirtaş kazandı. Atakum’da ise Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Cumhur İttifakı’nın adayı olarak gösterilmişti. Burada da seçimi CHP Adayı Cemil Deveci kazandı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Seçim sonuçlarının resmi olmasa da belli olması sonrasında akıllara sürecin nasıl işleyeceği sorusu geldi. YSK tarafından belirlenen takvime göre kesin seçim sonuçlarının açıklanması ve Belediye Başkanları’nın mazbatasını almasıyla birlikte görevlerine başlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber