BAŞKAN DOĞAN BİR BİR AÇIKLADI!

BAŞKAN DOĞAN BİR BİR AÇIKLADI!
DÜNDAR’IN ‘BORÇSUZ BELEDİYE’ YALANI!

MALİ YAPI ÇOK GÜÇLÜ YALANINI SÖYLEYENİN YALANI ORTAYA ÇIKTI: BELEDİYEDE BORÇ:4....


Çarşamba Belediye Başkanlığı görevine seçilen Halit Doğan’ın başkanlığında ilk meclis toplantısı gerçekleştirilirken ilk meclis toplantısında, Çarşamba Belediyesi’nin borcunun önceki başkan Dündar'ın açıkladığı tablo gerçeği yansıtmadığı ve belediyenin hali hazırda  40 milyon liralık bir borcun olduğu tespit edildiği öğrenildi.

DOĞAN’IN BAŞKANLIĞINDA İLK MECLİS TOPLANTISI

31 Mart 2019 seçiminde Çarşamba Belediye Başkanlığı’na seçilen Av. Halit Doğan’ın başkanlığında önceki gün ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Çarşamba Belediye Binası’nın Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Doğan, “Belediye Meclis’imizin İlk toplantısını gerçekleştirdik. Sonuçları itibariyle hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederim” dedi.
MECLİS TOPLANTISI’NDA ‘BORÇ’ AÇIKLAMASI
Gerçekleştirilen meclis toplantısında Belediye’nin borçlarına değinen Çarşamba Belediye Başkanı Av. Halit Doğan, mazbatayı almasının akabinde o günden bu güne kadar yaptıkları çalışmalar ve incelemeler sonucunda belediyenin borçlarının toplam da 40 milyon lira olduğunu açıkladı. Başkan Doğan, piyasadan mal temini yapılan firmalara, kurumlara ve müteahhitlere 30 milyonun liranın üstünde bir borcun bulunduğunu, mahkeme süreci ile kesinleşen 2 milyon liraya yakın bir borcun bulunduğunu, 3 milyon liralık bir borcunda İmar İnşaat Şirketinin olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı olarak ilçeye hem hizmet sağlayıp hem de bu borçları ödeyeceklerini de ekleyerek, yatırımların ilçeye kazandırılacağını da söyledi.

DÜNDAR’IN ‘BORÇSUZ BELEDİYE’ YALANI!
Çarşamba’da 3 dönem Belediye Başkanlığı görevi yapan ve son seçimde koltuğu Av. Halit Doğan’a bırakan Hüseyin Dündar’ın, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi süreci öncesinde özellikle Samsun gazetelerinde Çarşamba Belediyesi’nin borçlanmadan hizmet yaptığını, öz kaynaklarıyla yatırımların yapıldığını, Çarşamba Belediyesi’nin 103 milyon bütçesinin bulunduğunu ve gelirlerinin yüzde 90’ını yatırıma dönüştürebilecek durumda olduğunu açıklamıştı.

'MALİ YAPISI GÜÇLÜ BELEDİYE MEĞER BATAKTAYMIŞ!'

Bu açıklamalar siyaset arenasında dikkat çekerken, övgüyle bahsedilmesine neden olduğu gibi Samsun basınında belli-başlı gazetelerde geniş yer bulmuş ve bu formatta haberler sürekli belirli gazetelerden vatandaşlara adeta pompalanmıştı. Ancak ‘borçsuz belediye’,  'Mali Yapısı Güçlü Belediye' ve ‘Çarşamba Belediyesi’nin Türkiye’nin en başarılı belediyeleri arasında yer aldığı’ algı ve söylemleri, Başkan Halit Doğan’ın meclis toplantısında yaptığı konuşmasında belirttiği rakamlarla adeta güneşi balçıkla sıvamaya çalışmak olarak yorumlanırken sonrasında, ilk meclis toplantısında ki  gerçek rakamlar ilk günden belediyenin gerçek tablosunu göstermeye başladığı şeklinde yorumlanmaya başladı.

'BAŞKAN DOĞAN YÜRKLERE SU SERPTİ "YATIRIM SÜRECEK"'

Eski başkan Dündar’ın görevi devretmeye gelmemesi ile sorgulanmaya başlanmasının ardından bazı siyasi kaynaklardan fıtık ameliyatı olması nedeni ile törene katılmadığı iddia edilse de açıklanan rakamlar farklı olarak algılanmaya neden olduğu iddia ediliyor.  İlk Meclis toplantısının ardından yapılan borç açıklaması ile halk arasında ve siyasi arenada şaşkınlıkla karışı alınırken şimdi Çarşamba halkı arasında Çarşamba Belediye Başkanı Av. Halit Doğan’ı zorlu bir süreç beklediği şeklinde yorumlanmaya başladı. Ancak Başkan Doğan belediyen in borç açıklamasının hemen akabinde ki açıklamasında dile getirdiği, "kısa sürede Çarşamba Belediyesi’nin 40 milyon liralık borcunu ödeneceğini ve yine i aynı kararlılıkla ilçeye özellikle riskli olmasına rağmen alt yapı başta olmak üzere yatırımların kazandırılması için mücadele edeceklerini" dile getirmesi kendisine olan güveni bir kat daha arttırmaya yettiği belirtiliyor.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber