Başkan Burma'dan Diyanete Sitem

Başkan Burmadan Diyanete Sitem
Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, bölgelerindeki hacıları ziyaret etmek amacı ile istediği adreslerin, yaklaşık iki aydır yazışmalar içinde oldukları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, özel hayatın gizliliğini öne sürülerek vermemesine şaşırdığını s

Atakum'da ikamet eden ve kutsal topraklara giderek burada hac farizalarını yerine getirenleri, hacılıklarını kutlamak ve orada yaşadıkları duygularını öğrenmek için ziyaret etmek istediğini belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, " Bu amaçla Samsun İl Müftülüğü'nden hacılarımızın adreslerini istedim. İl Müftülüğü cevabi yazısında bilgilerin kendilerinde olmadığını, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınabileceğini belirtti.

Biz de bu kez Diyanet İşleri Başkanlığı'na bir yazı yazarak, ilçemizden hacca gidenlerin adreslerini istedik. Oradan, adreslerin 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun 21. maddesi gereğince özel hayatın gizliliği kapsamında olduğunu, bu nedenle veremeyeceklerini belirttiler.Hacılarımızın hac farizalarını yerine getirmeleri gizli bir şey midir? bunu çözemedim.  Böyle yorumlanmasını  ve bu yanıtı uygun bulmuyorum, üzüntü ile karşıladım.Yaklaşık 2 aydır hacılarımıza ulaşmaya onları ziyaret ederek, hacılıklarını kutlamaya, kutsal topraklarda yaşadıkları duyguları öğrenmeyi çok isterdim. Ancak bir türlü adreslerine ulaşamadım. Yine de eşten dosttan öğrendiklerimi ziyaret ediyorum ve etmeyle de devam edeceğim. Ulaşamadıklarım olursa kusuruma bakmasınlar bu benim kabahatim değildir. Onlara buradan sağlık ve mutluluk dolu uzun ömürler diliyorum."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz