Başbakan Erdoğan'dan dershane sahiplerine 'teşvik' çağrısı

Başbakan Erdoğandan dershane sahiplerine teşvik çağrısı
Başbakan Erdoğan: 'Eğitim öğretimde bir katkınız olsun istiyorsanız ey dershane sahipleri; size teşvik verelim gidin okulunuzu kurun' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dershane sahiplerine Trabzon’dan tekrar çağrıda bulunarak “Eğitim öğretimde bir katkınız olsun istiyorsanız ey dersane sahipleri; bir araya mı gelirsiniz, kendiniz mi açarsınız size teşvik verelim. Gidin o teşvik verdiğimiz yerlerde okulunuzu kurun” dedi.

Erdoğan, basında 40 yaşın üstündeki dershane öğretmenlerin akıbeti ile çıkan haberlere de cevap vererek “40 yaşın üstündeki öğretmenlerin ne olacağını soruyorlar, onları da mülakatla devletin okullarına alacağız” diye konuştu.

DERSHANELERE ÇAĞRI
Dershane sahiplerine çağrıda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:
“Eğer eğitim öğretimde bir katkınız olsun istiyorsanız. Ey dershane sahipleri, bir araya mı gelirsiniz, kendiniz bir yer mi açarsınız. Size teşvik verelim gidin o teşvik verdiğiz yerde okulunuzu kurun. Vergide muafiyet, enerji harcamalarında muafiyet getirelim. Eksiğiniz mi var. 30 kişilik bir sınıfın 15 öğrencisini biz okutalım. Çocuklarımıza öğrencilerimizi alın maliyeti neyse biz size ödeyelim. ‘Fakir fukaranın çocuğunu böyle bir okula gönderdik’ deriz. Hadi gelin samimiyseniz bunu yapalım. Daha ne yapacağız ya. Bugün bir gazetede okudum 40 yaşın üstündeki öğretmenler ne olacak diye soruyor. Onları da mülakatla devletin okullarına koyacağız. Mesele, bu ülkede bir fitne bir nazar oluşmasın, birbirimize farklı bakmayalım. Çocukluğunun gençliğini yaşayamayan toplum sağlıklı bir toplum olamaz. Eğitim bir süreçtir, eğitimle ilgili her reform süreç içinde gerçekleşir.”

“Sağlıkta yaptığımız değişime önce hayır diyorlardı şimdi herkes hastane kurma telaşı içinde” diyen Erdoğan, “Daha önce özel bir hastanenin kapısını köylü Ahmet gidip çalabilir miydi ? Şimdi gidip rahat rahat çalabiliyor. O kapılar onlara açılıyor. Bazı aksaklıklar yok mu yine var. Aksaklıkların bittiği bir dünya var mı ? Amerikalar bunu bana nasıl yaptığımız sordu dedik bir medeniyet meselesidir. Bunu başka bir yere çekmeyin ha. Bizim medeniyet değerlerimiz içinde zenginin fakiri, fakirin zengine düşman olduğu bir yapı yoktur. Fakir şükretmeyi bilir. Zengin de zekatı ile sadakası ile o fakiri gözetir. Onun için arada düşmanlık kaymaz. Bunun gereğini yerine getirmeyenler bunu ölüm ötesinde öder. Bunu söyleyince bana bunu sayın Obama’ya söyleyin dediler. Bunlar farklı şeyler bakın hala erteleniyor. Şuan bizi sağlıkta yaptığımız reform hiçbir dönemde yapılamadı. Bu dönüşüm sadece sağlıkta olmadı. Şehirleşmede de oldu” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel