BAŞARIYA İLKADIM PROJESİ

BAŞARIYA İLKADIM PROJESİ
İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçeye bağlı meslek liseleri son sınıf öğrencilerine yönelik ‘Başarıya İlkadım Projesi’ kapsamında ‘Geleceğin Meslekleri ve Doğru Tercih’ konulu mesleki rehberlik semineri düzenledi.

Sema Cengiz Büberci Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde düzenlenen seminer çalışmasına İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Şube Müdürü İrfan Yüksel, okul müdürleri, öğretmenler ve meslek lisesi son sınıf öğrencileri katıldı.
Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölüm Başkanı Taylan Kapucu meslek liselerinin sınavsız geçiş ve YGS sınavı ile yerleşilebilecek bölümler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Seminerde Kapucu, öğrencilere meslek lisesi öğrencilerinin ara eleman değil, ana eleman olarak görülmesi gerektiği ve iş dünyasının meslek lisesi, yüksek okulu mezunu ihtiyacının çok olduğunu, öğrencilerin önlerinde önemli fırsatların olduğunu söyledi.
Daha sonra seminer hakkında bilgi veren İlkadım İlçe Milli eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, “Üniversite mezunlarının yüzde 70’nin mezun olduğu alanda çalışmadığını göz önünde bulundurursak, mesleki rehberlik ve yönlendirmenin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkar. ‘Başarıya İlkadım Projesi’ ile meslek lisesi son sınıf öğrencilerimizi bu konuda bilinçlendirmek, meslek seçimleri ve fırsatları hakkında bilgilendirmek istedik. Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Rehberlik uzmanlarına bizlere vermiş olduğu bu değerli bilgiler için teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz