Bank Asya Samsun’da 2’nci şubesini açtı

Bank Asya Samsun’da 2’nci şubesini açtı
Samsun’da yatırımlarına devam eden Bank Asya, 2. Şubesini Çarşamba’ da Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Soylu

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve Emniyet Müdürü Ahmet Kadri Özarslan’ın katıldığı törenle hizmete açtı 

HABER – FOTO: Serkan KARAHAN

Finans sektöründe istikrarlı yükselişini sürdüren Bank Asya, yurt çapındaki hizmet ağına bir yenisini daha ekledi. 6 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilen törenle açılan Çarşamba Şubesi ile Bank Asya’nın Samsun’daki şube sayısı 2 oldu.

Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Soylu, Çarşamba Şubesi’nin açılışında yaptığı konuşmada; yakaladığı sağlıklı büyüme performansını başarıyla sürdüren Bank Asya’nın, aktif büyüklük bakımından Türkiye’nin önde gelen bankaları arasına girdiğini belirtti.

Ana enstrümanı finansman desteği sağlamak olan katılım bankalarının her geçen gün değerinin daha iyi anlaşıldığının altını çizen Fahrettin Soylu, katılım bankacılığının üretici ve girişimci için en güvenli ve en iyi büyüme reçetesi olduğuna değinerek, Bank Asya’nın en kritik zamanlarda bile işletmelere desteğini ve reel ekonomiye katkısını sürdürdüğünü ifade etti.

Anadolu’da açtıkları ilk 25 şubeden biri olan Samsun Şubesi’nin 12 yıldır Samsun halkına hizmet verdiğini ifade eden Soylu, “Samsun,  Cumhuriyet tarihimizde önemli yere sahiptir.  Cumhuriyetimizin temelleri Samsun’dan inşa edilmeye başlanmıştır. Samsun Karadeniz Bölgemizin sosyo-ekonomik gelişmişlik bakımından önde gelen illerinden birisidir. Son dönemde tarım, spor, sağlık ve lojistik alanlarında yapılan yatırımlar da Samsun ekonomisine önemli katkılar sağlamıştır” dedi.

Samsun’un birçok alanda geliştirmiş olduğu başarılı iş modelini, Bankacılık sektöründe de Bank Asya’nın gerçekleştirdiğini ifade eden soylu, Bank Asya’nın müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu finansman ihtiyacını en hızlı karşılayacak sistemi kurması sayesinde 16 yıl gibi kısa bir sürede sektörünün lider bankası konumuna ulaştığını söyledi.

Aktif büyüklüğü 20 Milyar TL’ye ulaştı

Bank Asya’nın bugün, 20 Milyar TL aktif büyüklüğü ve ekonomiye sağladığı nakdi ve gayri nakdi toplam kaynağın 24 Milyar TL’ye ulaştığını aktaran Fahrettin Soylu, Türkiye’nin en büyük finansman kuruluşlarından biri olduklarını belirtti.

2012 yılının kendileri için yatırımların hız kesilmeden devam edildiği bir yıl olduğunu ve 50 yeni şube açarak toplam şube sayısını 250’ye çıkardıklarını vurgulayan Soylu, şunları söyledi: “Bank Asya olarak, hızlı şubeleşmenin yanı sıra önemli iştirak yatırımları da yaptık. Türkiye’nin ilk faizsiz emeklilik şirketi Asya Emeklilik faaliyetlerine başladı ve kısa zamanda 30 binin üzerinde müşteriye ulaşarak, sektörün önemli oyuncuları arasında yer alacağını şimdiden göstermiş oldu. Bir diğer yatırım yaptığımız alan da Menkul Kıymetler Piyasası’nda oldu. Asya Menkul Değerler A.Ş.’yi kurduk. Böylece, müşterilerimize yatırımlarını farklı alanlarda değerlendirmelerine yönelik danışmanlık hizmeti verirken, halka arzlarına da aracılık edeceğiz.”

Şubeleşmeye ve iştiraklere yapılan yatırımlardan başka, yurt dışındaki ilk şubelerini geçen ay Erbil’de açtıklarını belirten Soylu, yine yıl içinde Hindistan’da temsilcilik ofislerinin de hizmete girdiğini ifade etti.

Orta Mahalle, Cumhuriyet Meydanı’nda hizmet vermeye başlayan Bank Asya Çarşamba Şubesi’nde, müdür olarak görev yapan Engin Kurt, Samsunlulara hizmet veriyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bank Asya Çarşamba Şubesi’nde müşterilerinin her türlü ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak organizasyon yapısına sahibiz. Bölgede istihdama ve gelişime açık firmalara destek vereceğiz. Amacımız bireysel ve ticari bankacılık alanlarında öncü projelere imza atarak Zonguldak ekonomisine katkıda bulunmak” diye konuştu.

bank-asya-samsun’da-2’nci-subesini-acti-(2).jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber