Balıkçılar Bakımsızlık ve Pislikten Şikayetçi

Balıkçılar Bakımsızlık ve Pislikten Şikayetçi
Belediye Evleri Balıkçı Barınağı’ndaki balıkçılar, bölgenin bakımsızlık ve pislikten kullanılamaz duruma geldiğini söylediler

Samsun’un Canik İlçesi’nde bulunan ve Belediye Evleri Balıkçılar Barınağı olarak bilinen bölgedeki balıkçılar, tesisin bakımsızlık ve pislikten kullanılamaz hale geldiğini ve verilen vaatlerin yapılmadığını öne sürerek yetkililerin görevlerini yerine getirmelerini istediler.

Yaklaşık 5 senedir atıl durumda kullanılan barınakların bulunduğu tesise çevredeki vatandaşların pislikten giremediğini dile getiren Burhan Kıran isimli balıkçı, “Canik Belediyesi Eğerceli Köyü Su ürünleri Kooperatifi Başkanı İlyas Yılmaz zamanında bize vaatlerde bulunmuştu. Burada tuttuğumuz balıklar için buzhanemiz olacaktı. Balıkçıların vakit geçirmesi için kahvehane veya lokanta gibi bir tesis yapacaklardı. Malzemelerimizi ağlarımızı depolamak için depolar kurulacaktı. Ancak hiçbir şey yapılmadı. Yollarımız bozuk, her yer moloz ve pislik kaynıyor. Seneler önce daha iyisini yapacağız diye kulübeleri yıktılar. Fakat bırakın iyisini yıktıkları kulübelerin molozları bile hala duruyor.” ifadelerini kullandı.

PİSLİK VE BAKIMSIZLIK İÇİNDE YAŞIYORUZ

Tuvaletlerinde elektrik ve suyun bulunmadığını söyleyen balıkçı Tuncel Uçar, “Birçok yetkilinin yanına çıktım. Ancak hiçbir hizmet alamıyoruz. Tuvaletimizde elektrik ve su yok. İhtiyaçlarımızı deniz suyundan karşılıyoruz. Kanalizasyon borularımız hemen 2 metre arkamıza akıyor. Havaların ısınmasıyla yılan, kene ve haşereler de çoğaldı. Kendi pisliğimizin içinde yaşıyoruz. Depomuz olmadığı için ağlarımızı çuvalların içinde güneşin altında saklama çalışıyoruz. Bu ağları yapmaya kalksanız 5 bin TL masraf çıkar ortaya. Milli servetimiz yok oluyor burada kimsenin haberi yok.” şeklinde konuştu.

2 METRE ÖTEMİZİ CENNETE ÇEVİRDİLER

Balıkçı barınaklarının hemen yanında bulunan Engelli Plajı’nın yeni yapıldığını dile getiren balıkçılar, “Büyükşehir Belediyesi hemen yanı başımızda engellilere yönelik bir tesis kurdular. Gerçekten kurulması gereken oldukça iyi bir tesis, yapanların emeklerine sağlık. Ancak bütün bu güzelliklerin yanında bizim tesisimize bakınca içimiz acıyor. Engelli Plajı’nın önüne kadar getirdikleri asfaltı, tam bizim tesisin önünde kestiler. Mülki amirler ve yöneticilerimiz bizim için göreve gelmişlerse lütfen bizim de sesimizi duysunlar.” ifadelerini kullandılar.

KARAVAN PARKINA GELEN TURİSTLER BURAYI GÖRÜNCE KAÇIYOR

Karadeniz’in en bakımsız ve pis balıkçı barınaklarının Samsun’da bulunduğunu söyleyen Burhan Kıran, “Hafta sonu vatandaş ailesiyle gelip dolaşacağı güzel bir tesis olabilecekken bu vaziyet içerisinde günlerimiz geçiyor. Geçtiğimiz günlerde az ilerimizdeki Karavan Parkı’na gelen Alman turistler gezmek için balıkçı barınaklarına geldiklerinde hayretler içerisinde kalarak geri kaçtılar. Ordu, Fatsa, Trabzon ve tüm Karadeniz sahili boyunca var olan bütün limanlar pırıl pırıl çalışıyor. Karadeniz’deki en pis liman ve balıkçı barınakları Samsun’da bulunuyor. Buradaki kulübelerde 47 adet resmi balıkçı bulunuyor. Geri kalan kulübeleri normal vatandaşlar kiralamış, içki içmek kafa dağıtmak için buraları kullanıyorlar. Herhangi bir olay olduğunda da suç balıkçıların üzerinde kalıyor. Biz denizden ekmeğimiz çıkarıp, vergisini devlete veren insanlarız. Birileri sesimizi duysun.” diye konuştu.

 

balikcilar-bakimsizlik-ve-pislikten-sikayetci1.jpg

balikcilar-bakimsizlik-ve-pislikten-sikayetci2.jpg

Kaynak:haberexen

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir