Ayvacık'ta Karşı Döngel- Döngel Köyleri yolu kısalıyor

Ayvacıkta Karşı Döngel- Döngel Köyleri   yolu kısalıyor
Ayvacık ilçesinde köy yollarının yapımı son hız sürüyor. İlçe özel idare tarafından yapımı süren Karşı Döngel, Tiryakioğlu Köylerini bağlayacak yol çalışmasında sona yaklaşıldı.

Ayvacık İlçesi Karşı Döngel Köyü ile Tiryakioğlu Köylerini birbirine bağlayacak ve 15 kilometre yolu kısaltacak bağlantı yol çalışması son sürat devam ediyor. Karşı Döngel Köyünde ki kavşak ve alt yapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe, "Burada yapımı devam eden yollarımızla Tiryakioğlu, Karaağaç, Döngel, Karşı Döngel Köylerimizi birbirine bağlayacak yol. Yolun ilerisinde Döngel Köyümüzde Merkez İlkokulumuz bulunuyor ve taşımalı eğitim veriyor. Bu yolun yapımı ile öğrencilerimiz de hem yolu kısalmış hem de rahat eğitimlerine devam edebileceklerdir" dedi.

Yol yapımımız tamamlanmak üzere olduğu süreçte Karşı Döngel ile Döngel Köylerimiz arasında bir köprüye ihtiyacımız var ve bunu da kısa sürede tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz. Bu yolun açılması ile birlikte yaklaşık 15 bin insanımıza hizmet vermiş olacağız diyen Gökçe'den sonra Karşı Döngel Köyü Muhtarı Namık Atmaca ise, "Karşı Döngel ve Döngel Köyü arasında ki bu çalışmamız tamamlandığı vakit Karaağaç, Yeşilçam Köylerimizden bu yolla kısaldığı için gidiş geliş olarak 30 kilometrelik yol kısalmış oluyor. Döngele geçen yıllarda 450 öğrencimiz zor şartlarda eğitim görüyordu. Böylelikle biraz daha çocuklarımız da rahatlayacak" şeklinde konuştu.

Karşı Döngel Köyü içinde yol çalışması sürerken Köy muhtarı Namık Atmaca işin başında durarak alt yapı için buz döşeme ve yol kenarlarında ki kanal açma çalışmalarını bizzat kendisi de kontrol ederek çalışmaların sürmesini sağlıyor. 

ayvacikta-karsi-dongel--dongel-koyleri----yolu-kisaliyor1.jpg

ayvacikta-karsi-dongel--dongel-koyleri----yolu-kisaliyor2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel