Ayvacık’ta 15 Temmuz Coşkusu

Ayvacık’ta 15 Temmuz Coşkusu
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı  Ayvacık İlçesi Kent Meydanında Akşam Namazı sonrası ilçe halkının  meydanı coşkuyla doldurması ile başladı.

1. Yıl dönümü anılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programına İlçe Kaymakamı Emre Yeşilbaş, Belediye Başkanı Mustafa Belur, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, İlçe Emniyet Amiri Vekili Nevzat Şahin, İlçe  Müftüsü Şükür Küçük, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Refahittin  Şencan,  Belediye Birim Müdürleri ile Belediye Personelleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları Müdürleri, İlçe Muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.

  15 Temmuz da kahramanca hayatını kaybeden ve bu zamana kadar vatanı uğruna canını veren tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ve  okunan  İstiklal Marşı ile Sela’nın ardından camii hocaları tarafından Kuran-ı Kerim ile Kasideler okundu. Daha sonra program 15 Temmuz ile ilgili sinevizyon gösterileri  ve şiir dinletileri ile devam etti.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsünden tüm Türkiye’ye seslendiği günün anlam ve önemini belirten konuşması ilçe halkına canlı olarak dev ekranda izletildi. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması ile meydanı dolduran ilçe halkı ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak coşkulu bir görüntü sergilediler.

           Cumhurbaşkanının canlı yayın konuşmalarını dinledikten sonra ilçe halkına konuşan Ayvacık Belediye Başkanı  Mustafa Belur İlçe meydanını dolduran vatandaşlara 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programına  hoş geldiniz diyerek vatandaşları selamladı. Belediye Başkanı  Mustafa Belur “   Hocalarımızın okuduğu kuran-ı kerim ve kasideler bugünün anlam ve manasına uygun çok güzel bir şekilde duygularımızı ve yüreklerimizi daha da açarak bu akşamı ruhumuzda yaşamamıza vesile oldular. Bu gecenin anlamını biraz daha hücrelerimizde hissettik. Allah razı olsun.

Reis olarak nitelendirdiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ı İstanbul da bizlere yaptığı konuşmayı hep birlikte dinledik. Devletimizin başı konuştuğu zaman bizlere çok fazla laf düşmez ama devlet büyüğümüzü dinledikten sonra bu anlamlı gecede birkaç duygu ve düşüncelerimizi siz değerli halkımızla paylaşmak istiyoruz.

İzlediğimiz sinevizyon görüntüleri ile  15 temmuz 2016 yılının gecesine, 1 yıl önceye giderek o kara anları bir daha yaşayarak yine hücrelerimizde hissettik. 15 Temmuz Türk Milletinin tarihinde daha önceki yaşadığı 18 Mart gibi,30 Ağustos gibi önemli bir kahramanlık tarihidir. Dedelerimizin geçmişte yaşadıkları ve  bizlere gururla anlattıkları destanlar gibi bizlerde geleceğimizde çocuklarımıza torunlarımıza öncesini ve sonrasını anlatacağımız milletimizin tarih yazdığı destansı bir 15 temmuz gecesi var. Türk milletinin kenetlenerek vatanını nasıl koruduğunu ve hainlere karşı nasıl bir mücadele verdiğini anlatacağımız kocaman bir Destan.

15 Temmuzu gerçekleştiren FETÖ hain terör örgütünü içimizde hissetmedik. Öyle güzel sızmışlar ki içimize Aynı bizim gibiydiler. Bizim ırkımızdan bizim rengimizden nerden bilebilirdik ki hain olduklarını. 30 yıldan beri bu topraklar üzerinde  inançlarımızı kullanarak, polisimizin, askerimizin üniformalarını giyerek, kamu kurum ve kuruluşlarımızın her kademesine sızıp hatta ve hatta ailelerimizin içine sızarak  bizleri iğrenç emellerine alet etmeye çalıştılar. Türkiye Cumhuriyetini paralel olarak sessiz sedasız yönetiyorlardı. 15 Temmuz gecesi ülkemizi tamamen ellerine geçirmek için hazırladıkları hain planı devreye soktular.  Ama Bir şeyi hesaba katmadılar. Elde edemedikleri ve asla da edemeyecekleri “ Ruh” Allah’ın biz Müslümanlara bahşettiği bu aziz milletin ruhunu asla elde edemeyecekler. Bu inancı bu ruhu bize veren Allah’ıma şükürler olsun.

 15 Temmuz ihanetin tarihi olduğu gibi Türk Milletinin de demokrasisine, milli iradesine sahip çıktığı gözünü kırpmadan tank’a tüfeğe aldırmadan göğsünü siper ettiği tarihin adıdır. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe kalkışmasına karşı vatanını savunmak için sokaklara dökülen Türk milleti, o gece gösterdikleri kahramanlıkları ve 29 gece süren demokrasi nöbetleri ile dünyaya birlik ve beraberlik dersi vermiştir.

 Bugün milletimizin vermiş olduğu onurlu bağımsızlık mücadelesinin tarihinin yazıldığı bir gecenin anma yıl dönümündeyiz. Vatanın birliğini ve dirliğini korumak için aynı hedef uğruna şehitlik mertebesine ulaşan, vatanın bölünmez bütünlüğü için canını seve seve siper etmiş 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum." Dedi.

Ayvacık İlçe Kaymakamı Emre Yeşilbaş “Kıymetli Ayvacık halkı, değerli protokol üyeleri hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Öncelikle 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet tedavi gören gazilerimize şifa ve geride kalanlara sağlık ve afiyet diliyorum.

Türkiye cumhuriyeti son 15 yıldır tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor. 2002 yılında hükümetin iktidara gelmesi ile birlikte 2013 yılına kadar herhangi bir şey yoktu ama 2013 den sonra gezi parkı ile birlikte malum cevreler hükümetin istifasını ve o dönemler Başbakanımız olan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediler yakıp yıktılar fakat başarılı olamadılar. Daha sonra 17-25 Aralık da ellerinde güya hukuki  belgeler ile birlikte hükümeti istifaya zorladılar onun önünden secimler gelecekti bunda da başarılı olmadılar. Peşinden mit tırlarını durdurdular. Dünyaya, uluslararası kuruluşlara  Türkiye’ye baskı yapması hususunda ciddi bir done sundular onda da başarılı olamadılar. En son 15 Temmuz darbe girişimini yaptılar, burada Sn. Cumhurbaşkanımızı şehit etmek, öldürmek istediler ve hükümeti ortadan kaldırmak istediler nihayet bunda da başarılı olamadılar. Birinci amaç Cumhurbaşkanımızın gitmesiydi. Nedeni ise  Cumhurbaşkanımız  reform diyor çünkü Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin büyümesini gelişmesini ve kalkınmasını temsil ediyor, dünyada söz sahibi olmasını temsil ediyor.  O yüzden Cumhurbaşkanımızı ortadan kaldırmak istediler fakat başarılı olamadılar.

 FETÖ terör örgütü hepinizin bildiği gibi dışarı güdüm olan bir örgüt. Bu insanlar bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen  ve buranın imkanlarından faydalanan insanlar ama bir şizofren hastası gibi olmayan şeyi oldu zannediyorlar ve bir haşhaşi üyesi gibi kendilerine cennette  yer ayırdığını düşünüyorlar yaptıkları davranışlarla ama farkında değiller yaptıkları işler onları tam tersi yöne cehenneme doğru götürüyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti şuanda dünya ekonomisi bakımında 18. Sırada tabi bizim başımızdan bela eksik olmaz, musibet eksik olmaz neden çünkü biz Müslümanız ve Türk’üz bundan dolayı bizim hiçbir zaman belamız eksik olmaz. Şuanda dünyada zülüm hakim. Osmanlı devleti dünyanın  1 numaralı devleti olduğu zaman hiç kimseye zülüm etmedi, hiç kimsenin zülüm etmesine müsaade etmedi o yüzden bizim tekrar güçlü olmamız ve çalışmalarımızı buna göre yapmamız gereklidir.

 15 Temmuz’un anılmasının sebebi bizlerin  bu hain geceyi  hem unutmaması hem de bundan ders çıkararak işlerimize daha sıkı sarılmamıza vesile olmasıdır. Dış Güçlerin istediğinin aksine güçlü Türkiye ve güçlü millet olabilmek için çok daha fazla işimize adapte olup hızlı adımlarla ilerlemeliyiz. Çalışmalarımızı buna göre yapacağız. Çalışmadan hiçbir şey olmuyor, çiftçiysek doğal, katıksız ve yüksek verimli ürün üretmeye çalışacağız,  ticaretle uğraşıyorsak kaliteli alışveriş yapmaya çalışacağız. Devlet memuruysak hem devletin hem milletin menfaatine göre hareket etmeye uğraşacak ve caba göstereceğiz, bu şekilde üzerimize düşen vazifeleri yapmakla mükellefiz.

Türk ve Müslüman olduğumuzu unutmamalıyız,  hem kendimize hem milletimize, devletimize ihtiyacımız olduğunu unutmamalıyız. Ayrıca dünyanın bize, bizim Türk milletine ihtiyacı var. Hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.  Allah’a emanet olun.” Dedi.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanının  konuşmalarından sonra İlçe Müftüsü Şükür Küçük ’ün dualar okumasının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anısına ilçe halkına sinevizyon gösterileri izletilmeye devam edilerek Ayvacık İlçesinde Demokrasi nöbeti geç saatlere kadar İlçe Meydanında devam etti.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber