ÇARŞAMBALILAR 15 TEMMUZU UNUTMADI

ÇARŞAMBALILAR 15 TEMMUZU UNUTMADI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Çarşamba Belediye meydanında yapılan anma etkinliklerine binlerce vatandaş katıldı.

15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile başlayan program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Duygu dolu anların yaşadığı programda Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar da selamlama konuşması yaptı. 

'AZİZ TÜRK MİLLETİNİN EVLATLARI OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK'

FETÖ, PKK ve PYD tüm terör örgütlerinin tuzak ve darbe kalkışmalarına rağmen millet olarak dimdik ayakta durduklarını söyleyen Başkan Dündar,  “Bütün yeryüzünde hakkın, adaletin, sulh ve selametin tesisi için mücadele eden Aziz Türk Milletinin kahraman evlatları olduğumuzu bir kez daha gösterdik, size yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. 15 Temmuz 2016’nın yıl dönümünde bundan 100 yıl önce emperyalistler tarafından yıkılan cihan devletimizin külleri üzerinden kurulmuş olan Cumhuriyetimize ve muasır medeniyet hedeflerimize sahip çıkacağımızı Çarşamba Belediye Meydanı’nda ve tüm meydanlarda gösterdik” dedi.

'KAHRAMANLARIMIZA MANEVİ BORCUMUZU ÖDEMEMİZ KOLAY DEĞİL'

Çarşamba Kaymakam’ı Mustafa Güney, Şuan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde ve Türkiye’deki tüm meydanlarda 15 Temmuz yıl dönümü programlarının yapıldığına değindi. Güney, “Bizim millet olarak 15 Temmuz’da asker içine sızmış FETÖ’nün hain darbe girişiminde şehit ve gazi olan kahramanlarımıza manevi borcumuzu ödememiz kolay değil ama bundan sonra her yıl bu meydanlarda toplanarak bunu ödemeye çalışacağız” diye konuştu.

SAATLER 00.13’Ü GÖSTERDİĞİNDE TÜM CAMİLERDEN SELA SESLERİ YÜKSELDİ

15 Temmuz’a özel hazırlanan videolarında izlendiği etkinlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının olduğu bölümlerde vatandaşlar alkışlayarak destek verdi. Yatsı namazının toplu olarak kılınmasının ardından Çarşamba Belediyesi, Çarşamba Ticaret Odası ve Ticaret Borsası’nın organize ettiği yemek tüm misafirlere ikram edildi. Çarşamba Müftülüğü’ne bağlı imam hatiplerin okuduğu Mevlid-i Şerif’in ardından, saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm camilerden sela sesleri yükseldi.Al bayraklarla süslenen meydanda, şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları atan gençler ve Çarşamba sokaklarında araçlarla klakson çalarak gezen vatandaşlar 15 Temmuz’un yıl dönümünde coşkulu anların yaşanmasına neden oldu.

ÇARŞAMBA HALKI MEYDANLARI DOLDURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara’da yaptığı konuşmanın canlı olarak izlenmesinin ardından biten 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine, Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı. Ramazan Ünal  ve Çarşamba Garnizon Komutanı Vekili Personel Asteğmen. Mustafa Saka ile birlikte binlerce Çarşambalı katıldı.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber