‘Ayvacık’a 3 yılda 46.5 milyon lira yatırım yaptık’

‘Ayvacık’a 3 yılda 46.5 milyon lira yatırım yaptık’
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Suyla barışık olmayan asfaltın ömrü de kısa oluyor. Onun için yerli olan beton yol yapımına başladık” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Samsun Valiliği tarafından düzenlenen muhtarlar buluşması toplantılarına Ayvacık İlçesi muhtarları ile devam edildi. Yapılan toplantıya, Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ayvacık kaymakamı Emre Yeşilbaş, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlar katıldı.

KÖYLERİMİZDE BETON YOL UYGULAMALARINI BAŞLATTIK 

Başkan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, Ayvacık’ın  saklı bir cennet, turizmin arayıp da bulamadığı bir yer olduğunu dile getirerek, “16 Mart seçimlerinden sonra İl Özel İdareleri kapatıldı. O zaman 16 Büyükşehir vardı. 14 Büyükşehir daha ilave edildi ve bu belediyelerin tümünde İl Özel İdareleri kapandı ve görevleri de Büyükşehir Belediyelerine devredildi. Biz de yaklaşık bu 3 sene içerisinde Ayvacık’a hizmet etmeye çalışıyoruz. Cumhuriyet dönemi içinde 94 yıldır Ayvacık’a hizmet veren herkesten de Allah razı olsun. Şimdi biz onların bize bıraktığı emaneti devam ettiriyoruz. Biz gelişen, büyüyen zenginleşen daha güçlü bir Türkiye’nin muhtarlarıyız, belediye başkanlarıyız, kaymakamlarıyız. O bakımdan bugün geçmişte yapılandan daha fazlasını yapıp, geçmişte yapılanları da yad etmeliyiz. Köylerimizde beton yol uygulamalarını başlattık. Bölgemiz çok rutubetli bir bölge. Suyla barışık olmayan asfaltın ömrü de kısa oluyor. Su her şeye hayat veriyor, her şeyin dostudur ama su bir şeyin düşmanı o da asfalttır. Asfalt tabiatla de çok barışık bir malzeme değil. Asfaltın malzemesi katran. Yani petrol üretimi sırasında en altta kalan atık bir malzeme. Yani kapının önüne bile yanaştırmazsın. Ama asfaltın talep gördüğünü gören üreticiler başladılar katrana üst üste zam yapmaya. O zaman biz de mecbur muyuz sizden katran almaya dedik ve betona döndük. Beton yerli bir malzeme” diye konuştu.

AYVACIK’IMIZI DAHA İYİ TANITMAMIZ GEREKİYOR

Başkan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak Geçtiğimiz 3 sene içerisinde 35 milyon liralık, SASKİ olarak da 16.5 Milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Geçmişle kıyaslandığında bu gerçekten önemli bir yatırım. Cennet gibi olan Ayvacık’ımızı daha iyi tanıtmamız gerekiyor. Ayvacık’ın turizm hareketini yükseltmemiz gerekiyor. Burada yapılacak yatırımları teşvik etmemiz gerekiyor. Günübirlik turlarla Ayvacık’a gelen turizmi harekete geçirmemiz lazım. Samsun ve Rusya arasında direk uçak seferlerinin yapılmasını çok önemsiyoruz. Mayıs ayı itibari ile Samsun ile Krasnodar arasında haftada 2 gün uçak seferleri başlıyor. İşte bu uçaklarla günübirlik Samsun’a gelen misafirleri otobüslere bindireceğiz ve Ayvacık’a getireceğiz. Buralarda yatırım yapacaklar, mülk alacaklar. Bunu önemsiyorum.”

BU İLÇEMİZDE İKİ TANE BÜYÜK BARAJIMIZ VAR

Vali İbrahim Şahin toplantıda yaptığı konuşmasında, “Değerli Muhtarlar; Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız devlet başkanı sıfatıyla illeri ziyaret ettiklerinde valilerin misafirleri olarak o illeri ziyaret ederler. Bizim ev sahipliğimizde Sayın Cumhurbaşkanımız toplu açılış törenine katılmak üzere ilimizi ziyaret edecekler. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizi ziyaret edeceği 28 Mart Salı günü değerli muhtarlarımız ve muhtarlarımızla beraber vatandaşlarımızı kalabalık bir şekilde toplu açılış töreninde görmek istiyoruz ve bundan da memnun oluruz. Bu kadar güzel bir ilçemizin bırakın göç vermeyi, aksine göç alması gerekiyor. Bu güzel beldenin alt yapı sorunlarının ve diğer sorunlarının giderilmesi için Büyükşehir Belediyemiz var gücüyle çalışmaktadır. Bu ilçemizde iki tane büyük barajımız var. Burası adı üzerinde saklı bir cennet. Buranın ayrıcalığını uzun, uzun anlatmam her halde gereksiz bir fazla açıklama olur. Benim size söylemek istediğim şu. Bu coğrafi anlamda Allah’ın lütfu olan bu güzelliği ne olur muhafaza edelim. Özellikle çevreyi kirletenlere müdahale edelim. Siz bizim temsilcilerimizsiniz” diye konuştu.

GÜZELLİĞİ ÖNCE SİZLERİN MUHAFAZA ETMENİZ GEREKİYOR

 Cumhurbaşkanımız sizleri çok seviyor ifadesini kullanan Vali Şahin, ”Cumhurbaşkanımız nerdeyse her hafta o yoğun temposuna rağmen sizlerle toplantı yapıyor. Ayvacık ilçemizden 12 muhtarımız Sayın Cumhurbaşkanımızın toplantılarına katılarak ziyaret etti. Bu toplantılarda sizlerin dertlerinizi, sorunlarınızı varsa eleştirilerinizi dinliyoruz. Sorunların çözümü, problemlerin ve ihtiyaçların giderilmesi bu toplantılar sayesinde çok daha hızlı olacak. Turizm adına ilçemizde yapılması gereken ne varsa o yapılacaktır. Ama buradaki güzelliği önce sizlerin muhafaza etmeniz gerekiyor. Bu güzellikleri siz muhafaza ederseniz buraya turist gelir. Bütünşehir yasasıyla Samsun’da köyümüz kalmadı. Köylerimiz artık mahalle oldu. Hepinizin mahallerinizde tabi ki, sorunları ve problemleri var. Bunların hepsine yavaş , yavaş ama mutlaka çare bulunacak. Son zamanlarda hizmetlerle ilgili bir yoğunlaşma yapılmaya başlandı. Yol konusu biliyorum bütün muhtarlarımızın problemi. Bu problemler en kısa zamanda inşallah çözüme kavuşacak” dedi.

BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMAKTAN GEÇİYOR

Mutlak suretle doğal ürünlere önem verilmesini söyleyen Vali Şahin,” Bizim köy hayatımızı, doğal hayatımızı canlı tutmamız gerekiyor. Bunda da muhtarlarımıza büyük iş düşüyor. Süper güç diye tabir ettiğimiz ülkelerin bizim ülkemizin üzerinde ne tür oyunlar oynadığı yavaş, yavaş gün yüzüne çıkıyor. Özellikle son günlerde Almanya ve Hollanda da olanları hepiniz gördünüz. Hollanda Sayın Bakanımızı ülkesine sokmadı. Bunların hepsini gördünüz. Bunların bize bakış tarzları bu. Onun için ne yapıp edip çok güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmanın yolu da, yöntemi de birlik beraberlik içerisinde olmaktan geçiyor. Bu şehrimizi kalkındırmak ve güzel bir noktaya taşımak adına hep birlikte var gücümüzle çalışacağız. Önce ilçemizi, sonra Samsunumuzu, daha sonra ülkemizi başkalarına muhtaç olmaktan kurtarıp daha iyiye, daha müreffeh ve daha zengin bir ülkeye doğru götüreceğiz. Bunu sağlarsak başarılı olacağız. Sizlerin sırayla sorunlarınızı, görüşlerini ve fikirlerinizi dinleyeceğiz. Çözüm için el birliği ile çalışacağız. Katılımınızdan dolayı hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum ”diye konuştu.Konuşmaların ardından mahalle muhtarları sırayla söz alarak, mahallelerinde yapılan çalışmalar ve sorunlarla ilgili olarak görüşlerini, önerilerini ve taleplerini Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a aktardı.

Köksal ÖNER

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber