Ayvacık yolu üzerinde komedi çalışmaları

Ayvacık yolu üzerinde komedi çalışmaları
Çarşamba Ayvacık yol çalışmaları komedi çalışmaları devam ediyor. Bitmeyen aşklar gibi arkası yarın tiyatroları gibi komik çalışmalar sürücüleri ve vatandaşları canından bezdirdi. Karayolları uyuyor mu?

2011 yılında Haber Expres Gazetesinde haber yaptığımız Çarşamba Beylerce - Beyyenice Köyü arasında ki Çarşamba- Ayvacık Karayolu duble yol yapımı tam bir yılan hikayesi ve komedi çalışmaları ile sürdürülüyor. Yaklaşık 5 kilometrelik Ayvacık – Çarşamba arası karayolu yapım çalışmaları aylar, yıllarca adeta yılan gibi sürüne sürüne yapıldı. Yol asfaltlama, kaldırım çalışmaları ve akabinde orta refüj ağaçlandırma ve çiçek dikme çalışmaları sürerken yapılan çalışmalar da komedi gösterisini aratmaz oldu.

img_1428.jpg

Geçtiğimiz yıl sonlarına doğru Karayolları bünyesinde Çarşamba- Ayvacık karayolu duble çalışmaları tamamlandı denilmesine rağmen hala yolun Çarşamba- Ayvacık istikametinde ki asfaltın düzgün atılmaması nedeni ile sürücülerden tepki çekmeye devam ede dursun, orta refüj çalışmaları da fiyasko çalışmalar olarak sürdürülüyor. Hemen her gün Karayolları ekipleri yol üzerinde yaklaşık bir yıldan bu yana çalışma yapmasına rağmen bir türlü tamamlanamıyor.

Yol üzerinde geçtiğimiz aylarda ne hikmettir Hasanlı sokağı ile İlkadım Mahallesini bağlayan kavşak üzerinde çok sayıda ölümlü ve yaralanmalı kazalar olması nedeni ile çalışmalar başlatılmıştı. İlk olarak bu kavşak üzerinde dönüşlerin rahatlaması adına plan projesiz çalışma düzeltilerek kavşak düzenleme çalışması yapıldı. Bu çalışmaların akabinde aynı kavşak üzerinde trafik lambaları yerleştirilmeye başladı. Bu konu da Karayollarını tebrik etmek gerekiyor.

img_1440.jpg

Ancak aynı Samsun 7. Bölge Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Karayolları Çarşamba - Ayvacık karayolu üzerinde TOKİ Konutları ve Ağcagüney Beldesi kavşağı, Endüstri Meslek Lisesi önünde bulunan Çarşamba İlçe girişi ana kavşağı ile Şeker Fabrikası ve Yeni Şehir Stadyumu önünde olması gereken ancak neden konulmadığı açıklanamayan kavşak yapımı, düzenlemesi ve trafik lambaları yerleştirilme çalışmalarının yapılmaması şaşkınlığı neden oluyor.

Bu bölgelerde bulunan kavşakları görmeyen Karayolları müdürlüğü sadece Hasanlı Sokağı ile İlkadım Mahallesini bağlayan kavşak üzerinde trafik lambaları yerleştirilmesi vatandaşlar ve araç sürücülerinin de tepkisini çekmeye başladı. Özellikle Endüstri Meslek Lisesi önünde öğrencilerin giriş çıması ve yoğun olmasının sıra yine ilçeye ana giriş yolu olan kavşakta hiç bir çalışma yapılmaması  ne zaman başlatılacak sorularını gündeme getirmeye başladı.

img_1441.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber