Ayvacık Belediyesi’nden ‘Kardeşlik’ protokolü

Ayvacık Belediyesi’nden ‘Kardeşlik’ protokolü
Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Ayvacıklı vatandaşlarının yoğunlukta yaşadığı K.K.T.C. Büyükkonuk Belediyesi ile kardeş belediye protokolü imzaladı

İki belediye arasında, Belediyecilik hizmetlerinin iyileştirilmesi yönünde ortak projeler yapılması, turizm potansiyelinin geliştirilerek yeni iş ve istihdam alanlarının yaratılması, Ticaret, kültür, sanat ve spor gibi alanlarda faaliyet ve projeler gerçekleştirilmesi, kültürel varlıkların korunması, karşılıklı deneyim paylaşımı, İş adamlarını bir araya getirmek, İki halkın yakınlaşmasını sağlamak üzere  Belediyelerin imkânları çerçevesinde iş birliği ile hizmet üretilmesi konusunda her iki belediyenin de belediye meclislerinden alınan kararlarla ‘kardeş Belediye’ protokolü imzalamak için adım atmıştı.

Büyükkonuk Belediyesinin daveti üzerine 8 kişilik bir heyetle K.K.T.C. ne giden Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur K.K.T.C. Belediyeler Birliği binasında gerçekleşen Kardeş Belediye Protokolüne düzenlenen törenle imza attı. Törende Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur’a Ak Parti Ayvacık  İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Ayvacık Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Güler, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Ali Yiğit, Yılmaz Ersoy, Ayvacık Belediyesi Fen İşleri Müdürü  Vedat Yazıcı, Yazı İşleri Müdürü Fedai Altıkat, Ayvacıklı İş Adamlarından Ayhan Aydemir  eşlik etti.

Büyükkonuk Belediye Başkanı  Ahmet Sennaroğlu’nunda hazır bulunduğu törene Büyükkonuk Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.  Her iki Belediye arasında gerçekleşen imza töreninde konuşma yapan Büyükkonuk Belediye Başkanı  Ahmet Sennaroğlu belediyeler arası işbirliğin önemine değinerek Ana vatan ve Yavru vatan ilişkilerinin kardeş belediyecilik ile daha da pekişeceğine dikkati çekerek ‘’ Belediyelerimize en büyük yardımı yapan hiç şüphesiz ki Türkiye’dir. Bizler Türkiye’nin değerli başkanlarını tanımak ve kaynaşmak için belediye meclisimizde oy birliği ile böyle bir karar aldık ve Ayvacık Belediyesi ile kardeş belediye olma yolunda ilk adımı attık. Projelerimiz ve kültürel zenginliklerimizi kaynaştırmak adına eko gün konseptimizi de Ayvacık Belediyesi’nde yansıtarak böylesine önemli bir etkinliğin Kıbrıs’tan Ayvacık’a kadar yansıması bizleri elbette ki mutlu edecektir. İki belediye arasında ortak projelere imza attığımız bugün eko turizm alanında birlikte atılacak adımların her iki belediyenin çıkarlarına olacaktır.’’ Dedi.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur ‘’  Büyükkonuk Belediye Başkanımız Sn. Ahmet Sennaroğlu’nun   daveti üzerine önemli bir güne imza atmak ve bu düşüncemizi  eyleme çevirmek için geldiğimiz K.K.T.C. de bulunmaktan memnunluk duyuyorum. İki belediye arasındaki ilişkilerin iki devlet ama tek millet olarak yan yana ayni duygular içerisinde yerel yöneticiler olarak gerçekleştirdiğimiz Kardeş Belediye protokolünün daha kaliteli, nitelikli hizmet vermek ve T.C. ile K.K.T.C. belediyeleri olarak birbirimizin güçlü yönlerinden, deneyimlerimizden faydalanmak için imza attık. Amacımız Ayvacıklı vatandaşımızın yoğunlukta olduğu Büyükkonuk belediyesi ve halkı ile olan kardeşliğimizi güçlendirmek. Yaptığımız anlaşmayla Büyükkonuk Belediyesi ile ilişkilerimiz her geçen gün daha anlamlı hale gelecektir. İki farklı belediye hizmetleriyle karşılıklı projelerimizi en iyi şekilde hayata geçireceğiz. Bizler kardeşlik anlaşması yapmasak dahi, birbirimiz için ne yapılması gerekiyorsa, böyle bir anlaşmayı yapmadan da yaparız. Büyükkonuk Belediye Başkanım kıymetli meslektaşım Ahmet Sennaroğlu’na ilgi ve alakasından ötürü teşekkür ediyor en kısa zamanda kendilerini ilçemde ağırlamaktan memnunluk duyacağımı belirtmek istiyorum. Yaptığımız Kardeş Belediye anlaşmamızın ilçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’’ Dedi.

İmzalanan Kardeş Belediye protokolünün ardından Başkan  Belur ve Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu birbirlerine yöresel kültürlerini ifade eden hediyelerini takdim ettiler.

ayvacik-belediyesi’nden-‘kardeslik’-protokolu-(3).jpgayvacik-belediyesi’nden-‘kardeslik’-protokolu-(6).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel