Ayçiçeği Sapları Sobada Yakılıyor

Ayçiçeği Sapları Sobada Yakılıyor
Havza ilçesinde hasat sonrası toplanan ayçiçeği sapları sobada yakılarak kullanılıyor

Havza ilçesinde kırsal mahallelerde yaşayan bazı vatandaşlar, hasat sonrası ayçiçeği tarlalarından topladıkları sapları ekmek yapmak ve ya soba tutuşturmak amacıyla kullanıyor.

aa-20231030-32573532-32573529-havzada-aycicegi-saplari-yakacak-olarak-kullaniliyor.jpg

Ayçiçeği saplarını yakacak olarak değerlendiren Aslançayır Mahallesi sakinlerinden Hayrettin Yılmaz, "Biz küçükten güneş enerji sistemleri yok iken büyüklerimiz dışarılarda kazanlarda su ısıtıyorlardı. Çamaşır yıkamak, bulaşık yıkamak, fırınlarda ekmek yapmak için yakılacak ateşlerde ayçiçeği sapı kullanırlardı." ifadelerini kullandı..

Eskiden hasat sonu tüm tarlalarda ayçiçeği saplarının yakacak olarak toplandığını anlatan Yılmaz, "Günümüzde ise artık ayçiçeği sapı o kadar rağbet görmüyor ve pek fazla toplayan kalmadı. Çiftçilerin birçoğu bunları tarlalarında toplayıp yakıyorlar. Bu hem tarlaya hem de havaya zarar veriyor. Ama biz bu şekilde yapmıyoruz, topluyoruz ve yakacak olarak değerlendiriyoruz. Özellikle pekmez kaynatmada, ekmek yapmada ve dışarıda yakılacak ateşlerde bunu kullanıyoruz."ifadelerini kullandı.

aa-20231030-32573532-32573528-havzada-aycicegi-saplari-yakacak-olarak-kullaniliyor.jpg

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Yerel Haber