Avcı, "Paşaların zivziklerini bilmeyen bu yola çıkmasın"

Avcı, Paşaların zivziklerini bilmeyen bu yola çıkmasın
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ayvacık Belediye Başkan Adayı olarak Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı'yı açıkladığı tören adeta gövde gösterisine döndü. Avcı açıklamasında, "Çarşamba' da 15 bine yakın seçmenimiz ve ve Ayvacıklıları orada 2. sınıf

Ayvacık İlçe meydanında gerçekleştirilen Belediye Başkan adayı açıklamasında MHP' den MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, İl Başkanı Şaban Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferhat Günaydın, Canik Belediye Başkan Adayı Atıf Yiğit, Atakum Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Necmi Çamaş, Salıpazarı Belediye Başkan adayı Refaatin Karaca, Çarşamba Belediye Başkan Adayı İlyas Aydın ve Parti yöneticileri ile birlikte 4-5 bine yakın Ayvacıklı meydan da Avcı'nın açıklamasını dinledi. Sık sık alkışlarla kesilen konuşmalarda Çarşamba Belediye Başkan Adayı İlyas Aydın'ın konuşması dikkat çekerken Başkan adayı Erdal Avcı, Ayvacıklıların artık Çarşamba' da 2. sınıf vatandaş muamelesi İlyas Aydın kardeşimle görmeyecek. Bunun sözünü burada huzurlarınızda alıyorum" dedi.

mhp2.20131224123932.jpg

MHP, Ayvacık İlçe Meydanında ilçenin de haftası olması ve bahardan kalma bir günde yapılan Ayvacık İlçe Belediye Başkan adaylık açıklamasın da Avcı' dan önce diğer ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferhat Günaydın ile MHP Samsun Milletvekili  Cemalettin Şimşek kısa konuşmalar yaptılar. Adaylık açıklama törenine Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, "burada diğer ilçe belediye başkan adaylarımızın söyleyecekleri var. Onlar kendilerini önce tanıtıp sonrasında düşüncelerini dile getirsinler akabinde ayvacık ilçe belediye başkan adayımızı çağırarak halkımızla buluşturacağız" şeklinde düşüncelerini idile getirdi.

Canik Belediye Başkan Adayı Atıf Yiğit, Atakum Belediye Başkan Adayı Necmi Çamaş ve Salıpazarı Belediye Başkan adayı Refaattin Karaca yaptıkları konuşmalarında Ayvacık ilçesini çok iyi tanıdıklarını ve geçmişte bazılarının ilçede yıllarca görev yaptıklarını bildiklerini dile getirdiler. Daha sonra konuşma sırası gelen Çarşamba Belediye Başkan Adayı İlyas Aydın yaptığı konuşmasına şiir dizeleri ile başladı. "Bizde aslanların ödü var bacım. Namert köprüsünden geçmeyeceğiz. Bardakta sunulan şerbette olsa, Hainin elinden içmeyeceğiz" şiir sözleri ile konuşmasına başlayan Aydın, "Bizler sizin gibi yiyen, sizin gibi düşünen, sizin gibi ağlayan, sizin gibi gülen Türk Milletiyiz. Biz siziz, siz de bizsiniz. Biz önce Allah' a sonra size güvendik ve bu yola çıktık. Yolumuz yolunuz, yolunuz yolumuz olsun dedik. Cenab-ı Allah yolunuzu da, yolumuzu da açık eylesin" ifadelerini kullanarak başladığı konuşması bol bol alkış alırken sözlerini şu şekilde sürdürdü.

Ayvacık İlçesine yabancı değilim. Her gün gelip geçtiğiniz Sefalı Köyü nüfusuna kayıtlıyım. Babam Sefalı Köyünde çiftçi, amcam Sefalı Köyünde çiftçi, ben de çiftçi çocuğuyum sözleri ile konuşmasını sürdüren Aydın, "Ben sizden biriyim. Biz billboardlara sahte afişlerle asılan billboardlara güvenerek yola çıkmadık. Bizim Ankara'dan gelecek rüzgarımız yok. Bizim Ankara' dan değil ama Ayvacık' tan, Erdal Avcı' dan gelecek rüzgara, sizlerden gelecek rüzgara ve desteğe ihtiyacımız var. Bu nedenle sizlere hayırlı günler diliyor Allah'a emanet ediyorum" sözleri ile konuşmasını tamamladı.

MHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferhat Günaydın ise yaptığı konuşmasında, "Sizlerin Büyükşehire daha rahat gelebilmeniz, Sizlerin şehre yasaklı değil, şehre tek araçla gelebilmeniz için büyükşehiri istiyoruz. Sizlerin şehre gelişinizi engelleyen tüm engelleri kaldıracağımıza şerefimiz üzerine söz veriyoruz.  Şehrin belediye başkanı demek şehrin emini demektir. Yani, sütüne, mayasına güvendiğiniz, dürüstlüğüne inandığınız adayları seçecek oy vereceksiniz. Bizler MHP nin adayları olarak şahsım ve diğer aday arkadaşlarım adına bu meziyetlere sahip olduğumuzu sizlere her türlü hizmeti vereceğimizi hakkın ve halkın rızasını alacağımıza şerefimiz üzerine yemin ediyor söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

mhp3.20131224124037.jpg

Son olarak MHP Ayvacık belediye Başkan Adayı Erdal Avcı konuşma için meydana çıktı. Konuşmasına başladığı sözlerinde diğer ilçe ve Samsun Büyükşehir Belediye başkan adaylarını bir bir isimleri ile halka arz ettikten sonra siyasete girdiği ilk günden bu yana destek olan ancak hayata veda etmiş dost ve büyüklerini ruhları şad olsun sözleri ile isimlerini yeniden zikrettikten, "Demokrasinin kalbinin attığı ilk nokta olan saygıdeğer Muhtar ağabeylerim, Ayvacık'ın çilekeş vefalı dost insanları hoş geldiniz cümleleri ile konuşmasını sürdürdü.

MHP Ayvacık Belediye Başkan Adayı Erdal Avcı, "Bu soğuk havada belki sizleri biraz üşüttük. Ancak,  biliyorum ki bizim yüreğimiz sizi ısıtır, Ayvacıklının Yüreği de Erdal kardeşinizin yüreğini ısıtır ve biz üşümeyiz. Diğer siyasi partilerden aday olan kardeşlerime çıkmış oldukalrı yolda başarılar diliyor, aday olacak kardeşimiz her kim olursa olsun onlarla demokratik bir ortamda yarış yapacağımızı sizlerin önünde söz veriyorum" diyerek devam etti.

 

Erdal Avcı, "Sizlere önümüzde ki günlerde Ayvacık Belediye başkanı olarak yapacağımız çalışmalarımızın hizmetlerimizin projelerini sizlerle paylaşacağım. Ama bu gün sizlere kara kaşlı, ela gözlü Erdal Avcı'yı anlatacak değilim. Sizler Erdal kardeşinizi biliyorsunuz. Siz Erdal Avcı söz verdiği zaman bunu namus kabul edeceğini biliyorsunuz. Siz Erdal kardeşinizin sadece köylere giden yolları değil gönüllere giden yolları da yapacağını biliyorsunuz. O zaman sizlerden bir söz istiyorum. Çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda, Allah izin verirse yaradanım nasip eylerse 30 Mart akşamı üç hilali burca dikecek miyiz?" sözleri ile konuşmasına devam etti.

Kendisini dinlenmeye gelen vatandaşların "Dikeceğiz" sözü akabinde Avcı, "Allah nasip eylerse Ziraat Odası Başkanlığında yaptığımız gibi sen o cu, sen bucu değil, sen Ayvacıklı isen bizim şerefimiz ve namusumuz diyerek bütün halkımıza eşit davranacağız. Ayvacıklılar geçmiş süreçte her şeyi çok iyi biliyorlar. En zor zamanlarında her zaman onların yanlarında olduğumu kendileri biliyorlar. Bu nedenle hepinizin kapı kapı evine gelip desteğini isteyeceğim.   Özellikle Çarşamba' da 15 bine yakın seçmenizim var. İlkadım Mahallesinde Ayvacıklı var. Orada ki Ayvacıklılara 2 sınıf vatandaş muamelesi yapıyorlar. 2. sınıf vatandaş muamelesi görmemek istiyorsanız Çarşamba'da kardeşim, MHP Belediye Başkan adayımız canım genç kardeşim İlyas Aydın' a sahip çıkacak, Çarşamba'da yaşayan her Ayvacıklıdan oy istemenizi istiyor, o da onları temsil eden ve temsilci olacak bir isim almasını istiyorum. Söz almak istiyorum" diyerek dinlemeye gelenlerden Aydın' dan söz alarak konuşmasını şöyle tamamladı.

Gönlünden coşarak her kim 3 hilalin altına mührünü vuruyorsa, Allah rızası için Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ferhat Günaydın adayımıza da  aynı mührü vurmanızı istiyoruz ifadelerini kullanan Avcı, "O bu yokuşun, rampanın sıkıntılarını Sofualanı, Çökekliyi o bilir. Zaten paşaların zivziklerini bilmeyen, Balahurun kızıl elmasını bilmeyen hiiiç boşa yola çıkmasın. Şimdiden uyarıyorum. Eğer buraları bilmezseniz, oraları öğrenene kadar 5 yıl dolar. Ama bu Erdal Kardeşiniz oraları kapııı, kapı bilir. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte 3 hilali 30 mart akşamı burçlara dikeceğimize olan inancım ve güvencimle birlikte sizlerden alacağımız güçle Ayvacıklıya daha güzel hizmet ve daha cana yakın, güleryüz, kapısı her vatandaşına açık Belediyecilik, hizmette sınır tanımayan, alamadığımız hizmetleri alan bir Ayvacık için hep birlikte el ele vererek bu çıktığımız kutsal yolda Allah'ın yardımı ile başarılı olacağımıza ve sizlere güveniyor ve sizleri Allah'a emanet ediyorum. Allah hepinizden razı olsun" cümleleri ile konuşmasını tamamladı.

Konuşması sonrasında parti aracından aşağıya inen Ayvacık Belediye Başkan Adayı Erdal Avcı'yı omuzlara alan partili gençler meydana kadar omuzlarında bşakan Erdal Avcı solaganları ile taşıdılar. Konuşmalar sonrasında partililer İlçe binasına giderek bir süre sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldılar.

Haberin videosu için tıklayınız...

mhp1.20131224124132.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber